Siddharta v Žički kartuziji: Po dolgi poti domov ...

Matija Stepišnik
06.07.2019 11:03

Izjemen, razprodan koncert akustične turneje Nomadi v izvedbi Siddharte je bil sinoči v posebnem, avtentičnem okolju nekdanjega samostana

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Začelo se je še po svetlem. Skozi temačnejše do svetlejših pesmi.
Matija Stepišnik

Prižgal si je cigareto. Po dobrih dveh urah in pol rokenrola. Izštekanega. A v žilo. Polna doza. Siddharta v top formi in izvedbi! Akustična preobleka. Lirika, izpoved. Tomi Meglič je snel klobuk pred 1900 ljudmi v Žički kartuziji, tem prečudovitem samostanu iz 12. stoletja, skritem med drevesi in hribi, v dolini svetega Janeza Krstnika. "Žička, hvala vam. Dobili smo več, kot smo upali in pričakovali. Dali ste nam toliko energije, da se v nas vse smeje. Žička, hvala. Dolgo smo čakali." A ni še bilo konec. Ker za konec, spodobi se in pravično je, pride Orion Lady. Ena in edina. "Prisiljen smeh samo/prezrt v nas/obvezen greh grabi/angele paradoxalne mistike v nas." Pesem, kot bi bila napisana za ta ambient. Kot bi bila za tukaj napisana cela sestava akustične turneje Nomadi.

Matija Stepišnik
Publika, ki je zasedla vzpetine v samostanskem kompleksu, ki ima edinstven avditorij, tudi za rock koncerte. 
Matija Stepišnik
Za finale. Ledena. 
Matija Stepišnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta