Rok Vilčnik: Pesem polepša vse, česar se dotakne

Katja Štingl
07.06.2018 06:16
Veliko je nazivov, na katere pomislimo ob imenu Rok Vilčnik (psevdonim rokgre) – pisatelj, pesnik, dramaturg, režiser, po novem tudi pevec in še bi lahko naštevali, odvisno od tega, s katerim umetniškim delom ga povežemo. A recimo, da je le človek s pogledom, kot je naslov enega izmed njegovih romanov. Številni izvajalci se mu bodo poklonili na reviji pesmi Roka Vilčnika z naslovom Metulji gredo v nebo 9. junija na Ljubljanskem gradu v okviru festivala Godibodi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtor besedila Rok Vilčnik uživa ko se šali na račun drugih. Zavoljo šale na svoj račun pa se velikokrat kuja »ku en štronco«.
Festivalska revija vaših pesmi ... Nekje sem zasledila, da če slišite dobro novo popevko, obstaja velika verjetnost, da je imel prste vmes Rok Vilčnik. Najbrž se ob tem počutite kar počaščeno?
Dovču
Se je s pesmijo enostavno dotakniti srca ali je do njega težko najti pot?
Kdaj se pesem s papirja spremeni v glas? So vse pesmi primerne za uglasbitev ali gre za »posebno sorto« poezije, ki jo napišete prav s tem namenom?
Aprila ste premierno pred mikrofon stopili kar sami z novo glasbeno zasedbo Simpatico, za katero ste v
slovenski jezik prelili verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. Bo zapihal svež veter na slovenski glasbeni sceni?
Kot umetnik pokrivate več področij (glasba, literatura, poezija, dramaturgija ...). Kaj vam prinaša največ ustvarjalne svobode?
Ali si kdaj vzamete čas za tako imenovano ustvarjalno praznino? Vam je pomembna?
Vašega Tarzana, gledališko uspešnico ljubljanske Drame, so letos uprizorili v ZDA, vaše z Grumovo nagrado ovenčano besedilo Ljudski demokratični cirkus Sakešvili pa v Izraelu. Kako zvenijo vaše drame v drugem okolju in v drugem jeziku?
Kaj lahko torej pričakujemo 9. junija na Ljubljanskem gradu?
Maja Keuc
Neishe
Aleksandra
Bilbi
Sebastijana Duha
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta