Pripravljeni na maraton? Hrvaška televizija bo predvajala film, ki traja neverjetnih 8 ur

D.Ži
06.11.2019 09:44

Noč, ki jo bodo gledalci hrvaške nacionalke lahko preživeli sredi vrveža filipinske revolucije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

Hrvaška javna televizija bo to soboto, 9. novembra, med 20.45 in vse tja do 4.40 zjutraj na svojem tretjem programu predvajala najdaljši film, ki so ga kadarkoli predvajali na javni televiziji. Gre za film Uspavanka za žalostno skrivnost, filipinsko-singapursko fantastično dramo. Gledalci se bodo lahko do obisti nagledali zgodbe o iskanju trupla Andresa Bonifacija. Gre za filipinskega borca za svobodo, ki je znan tudi kot oče filipinske revolucije proti španski okupaciji. Na 66. mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu je film prejel nagrado Alfreda Bauerja. Režiser tega maratonskega dela je Lav Diaz
{embed_youtube}https://youtu.be/akPt3ZK7U9U{/embed_youtube}
Hrvaški filmski urednik Dean Šoša je za Index.hr trajanje filma slikovito opisal z besedami, da je v 470 minutah zmagovalec razvpitega tekmovanja Iron Man na Havajih preplaval 3,8 kilometra, prekolesaril 180 kilometrov ter pretekel 42 kilometrov in 195 metrov. "Verjetno so ga mišice na koncu bolele manj, kot bodo bolele tiste, ki bodo v soboto pred televizorjem presedeli osem ur. A tistim, ki bodo vzdržali, se bo splačalo," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta