Preživetje v času instant ljubezni

Saša Britovšek Saša Britovšek
17.10.2017 06:57
Privlačen melos severa in juga, teater na odru, dodelana kostumografija in poezija s sporočilom. Štiri dekleta iz Novega Sada veljajo za eno najuspešnejših glasbenih zasedb na širšem območju. Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena in Nevena Buča so dobitnice številnih glasbenih nagrad doma in v tujini, zdaj pa tudi končno prihajajo v Slovenijo. 14. oktobra jih v dvorani SNG Maribor čaka humanitarni koncert ob 20-letnici Evrope Donne Slovenija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mare Milin
Vaš glasbeni stil je vsekakor oblikoval tudi kulturni miks okolja, iz katerega prihajate. Kakšen glasbeni navdih vam daje Vojvodina, od koder prihajate?
Človek v vaši glasbi zlahka sliši tudi melodijo preteklosti. Na kaj vse se naslanjate?
Kaj vas dela tako izstopajoče v množici ženskih vokalistk na našem širšem prostoru? Se je bilo težko prebiti v ospredje, da so vas opazili in vzljubili?
Je težko preživeti v glasbenem svetu, ko je včasih videti, da prevladujeta samo še instant popularnost in „lahka“ glasba? Kako se vi spopadate s tem?
Glede na to, da so vaši nastopi zanimivi tudi za gledati, ne le poslušati, in ste celoten odrski paket, verjetno zagovarjate dejstvo, da ni vse samo v glasbi. Na kaj vi stavite, kaj vse je še pomembno in kako se je izoblikoval vaš stil?
Veliko nastopale tudi izven okvirov nekdanje Jugoslavije. Kaj opažate, s čim se prikupite publiki v Belgiji ali na Nizozemskem? Kaj je tisto, kar jim je všeč? Ali stavite na univerzalni jezik muzike?
S čim boste začarale slovensko publiko?
S čim se The Frajle ukvarjajo, ko se ne ukvarjajo z glasbo?
Znane ste kot zelo angažirane tudi v humanitarnih projektih - od takšnih, ki podpirajo mlade športnike, do projektov, povezanih z ozaveščanjem o zdravstvenih težavah. Kmalu pričakujemo vaš humanitarni koncert v SNG Maribor ob 20-letnici Europe Donne Slovenija. Kaj vas vodi v takšno angažiranost?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta