Predsedniške volitve 2017: Manj znana dejstva o kandidatih

Agata Rakovec Kurent
17.10.2017 06:47
Za predsedniški stolček se poteguje devet kandidatov. Preberete si manj znana dejstva o kandidatih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor
Dado Ruvic

BORUT PAHOR

Filmofil in oboževalec Slovenske popevke
Borut Pahor
Iva
Luka
Grace Kelly
Francisa Forda Coppol
Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Robert de Niro
Julijo Roberts
Richardom Gereom
“Frank Sinatra in My Way ter slovenska popevka,”

MARJAN ŠAREC

Hčerko skrbi, da ga bo morala vikati
Marjana Šarca
“Nimam kaj posebnega povedati, zlasti ne česa, kar še ne bi bilo napisano,”
“To, da kuham, je že znano. Pri tem se rad posvetujem s taščo, ki je nekoč kuhala socialističnim veljakom v vili Podrožnik. Žena Barbara je profesorica in poučuje na srednji šoli, hčerki Vivijana in Gabrijela pa sta otroka kot vsi drugi. Starejša, Vivijana, sodeluje pri mažoretkah, mlajša, Gabrijela, trenira standardne in latinskoameriške plese. Obe sta plesali tudi pri folklori, zdaj pa zaradi pomanjkanja časa ne več. Včasih me spremljata na porokah, saj radi gledata obred. Seveda potem dobita tudi ‘honorar’, saj je nositi mapo in župansko verigo resna zadolžitev. Radi se peljeta z lado nivo, zlasti takrat, ko se peljemo po gozdnih cestah. Žena ne deli njunega navdušenja nad tovrstno vožnjo. Gabrijela je nad mojo kandidaturo navdušena, Vivijana in Barbara nekoliko manj. Vivijano zelo moti, ker me ljudje ves čas ustavljajo, Gabrijela pa se sprašuje, ali bi me morala ob morebitni izvolitvi vikati.”

BORIS POPOVIČ

Že večkrat outsider
Tokrat ni prvič, da me imajo za outsiderja, za nekatere sem bil outsider že večkrat pred tem. Tako je bilo tudi leta 1997, ko sem kot outsider nastopil med takratno elito na svetovnem prvenstvu v reliju v Sanremu, ki je bila nasploh moja prva dirka na svetovnih prvenstvih. Prišel sem v lastni režiji, jasno, da me svetovne ekipe niso jemale resno, ker me niso poznale. Na treningu v Sanremu so vsi trenirali resno in zagnano, ampak mi seveda še bolj resno in še bolj zagnano. Tako še danes jemljem vse stvari, ki se jih lotim. Že na treningu smo seveda povsem presenetili, tekmeci so se nam morali umikati, skušali so držati naš tempo, vendar ni šlo. Presenečeni so bili, ker niso mogli dojeti, da je na treningu sploh mogoče tako hitro peljati. Na koncu smo dirko končali na tretjem mestu, četrti je bil avstrijski prvak s tovarniškim avtomobilom, ki je bil pozneje kar šestkrat svetovni prvak. To je še danes edini osvojeni pokal na svetovnih prvenstvih v relijih, ne samo na območju Slovenije, ampak na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Hkrati smo prejeli še pokal za prvo mesto na svetovnem prvenstvu med netovarniškimi ekipami,"
"Tako kot takrat v reliju sem bil outsider tudi na županskih volitvah leta 2002, kjer me sprva nihče ni jemal resno, nato pa sem kar štirikrat zapored dobil volitve. Funkcijo župana opravljam zelo resno že 15 let in to je bil zame več kot dober trening za mesto predsednika države, za katerega zdaj kandidiram, kjer me že spet hočejo prikazati kot popolnega outsiderja. Jaz pa tudi tokrat mislim skrajno resno in se čutim pripravljenega to funkcijo opravljati vestno in nadvse učinkovito, brez kakršnihkoli težav. Težave bodo imele le elite in tisti, ki so nas pripeljali do takega stanja, v katerem je naša država. Banke, zdravstvo, vojska, infrastruktura, finance, sodstvo ...,”

ANDREJ ŠIŠKO

Trta, ajda in lipa na vrtu
Manj znana dejstva o predsedniških kandidatkah in še več zanimivih zgodb si preberite v oktobrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta