Prosti čas

Popotniki so izbrali 12 najprijaznejših evropskih mest: Je na lestvici tudi kakšno slovensko?

D.Ži
05.10.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
San Sebastian, Španija
Profimedia

Bralci revije Conde Nast Traveller so tudi letos izbirali najprijaznejše države in mesta v Evropi. In medtem ko je bila Irska razglašena za najbolj prijazno evropsko državo, so bralci priljubljene popotniške revije naziv najbolj prijaznega mesta podelili španskemu San Sebastianu.

Image: 94985298, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Gre za pristaniško mesto v baskovski provinci Gipuskoa, ki je znana po mednarodnem filmskem festivalu, a tudi po odlični kulinariki, predvsem po slastnih pinčosih (pintxos), ki zelo spominjajo na tapase.

Image: 145452728, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no

Toda poleg dobre hrane ima San Sebastian še boljše prebivalce. Tako vsaj mislijo bralci revije Conde Nast Traveler, ki so mu podelili naziv najbolj prijaznega mesta v Evropi, sama Španija je sicer v isti raziskavi bila uvrščena na 10. mesto najbolj prijaznih evropskih držav v Evropi.

View over the city of San Sebastian, Donostia. Basque country, Spain,Image: 351893016, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no

Med 12 najbolj prijaznimi mesti sta kar dve iz Portugalske – Porto na 5. in Lizbona na 8. mestu lestvice. Tudi Hrvaška ima na tej lestvici svojega predstavnika - mesto Dubrovnik, ki je uvrščeno na 12. mesto najprijaznejših mest v Evropi. Slovenskih mest na lestvici žal ni.

Brugge, Belgija
Profimedia

Conde Nast Traveler na svojih straneh piše, da je Dubrovnik mesto na jugu Hrvaške s čudovitim starim mestnim jedrom, obdanim s kamnitim obzidjem iz 16. stoletja, in vedno gostoljubnimi meščani, vredno ogleda.

Porto, Portugalska
Profimedia

In katera mesta so še na seznamu?

12 najprijaznejših mest v Evropi po izboru bralcev Conde Nast Traveler za leto 2022:

1. San Sebastian, Španija

2. Brugge, Belgija

3. Reykjavik, Islandija

4. Köbenhavn, Danska

5. Porto, Portugalska

6. Dublin, Irska

7. Oslo, Norveška

8. Lizbona, Portugalska

9. Stockholm, Švedska

Stockholm, Švedska
Profimedia

10. Amsterdam, Nizozemska

11. Atene, Grčija

12. Dubrovnik, Hrvaška

Dubrovnik, Hrvaška
Profimedia
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?