Oktober je mesec pivoljubov

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
14.10.2024 12:21

Trojno dobro v Ljubljani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
žIGA iNTIHAR

Ljubljana letos slavi dvojni jubilej, ki združuje spoštovanje do zgodovine in optimističen pogled v prihodnost. Pivovarna Union, ena najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk, praznuje 160 let svojega obstoja. Obenem obeležuje 10-letnico ikonične Pivnice Union, ki je postala priljubljeno zbirališče za ljubitelje piva, kulinarične dogodke in kulturna srečanja. Toda letošnje praznovanje ni posvečeno zgolj preteklim dosežkom – Union ob tej priložnosti predstavlja ambiciozne načrte za prihodnost.

Od leta 1864 do danes: pivo, ki združuje

Pivovarna Union je začela svojo zgodbo leta 1864, ko so otroci tedanjega politika in gospodarstvenika Johanna Koslerja – Johann mlajši, Josef, Peter in Maria – podedovali družinsko premoženje in se odločili ustanoviti pivovarno. Od tedaj je Union postal simbol prestolnice in spremljal Ljubljano skozi številne zgodovinske dogodke, obdobja sprememb in tehnološki razvoj. Preživel je čas obeh vojn, se prilagodil modernim proizvodnim tehnikam in sledil novim okusom pivoljubov. Kljub temu pa je bistvo ostalo nespremenjeno: želja po varjenju kakovostnega piva, ki združuje generacije in ponuja okus, ki ga ljubijo številni.

žIGA iNTIHAR

Pogled v prihodnost: Mestna pivovarna Union

A Union ne slavi le preteklosti – prihodnost prinaša nov projekt, ki bo pivo še bolj približal mestnim utripom.

Obiskovalci bodo lahko spoznali celoten proces nastajanja piva, od izbire lokalnih sestavin do varjenja in okušanja sveže zvarjenega piva v sodobno zasnovanih prostorih.

Druga dekada Pivnice Union: osvežitev in nova doživetja

Ob 10-letnici Pivnice Union se obeta tudi prenova prostora. V prenovljeni Pivnici bodo gostje uživali v sodobnem ambientu, ki bo ohranjal toplino in gostoljubje, po katerih je Pivnica znana. Vzporedno z odprtjem Mestne pivovarne Union bo Pivnica še naprej ostala središče za ljubitelje piva, glasbe in kulture. Obiskovalci se lahko ob postanku v Pivnici Union ustavijo tudi v muzeju Union Experience, ki je doslej gostil že več kot 500.000 obiskovalcev in si pridobil svoje mesto tudi na priljubljeni potovalni aplikaciji.

žIGA iNTIHAR

Unionovih 160 let: od preteklosti k prihodnosti

Unionova 160-letna zgodovina je dokaz, da kakovost in predanost tradiciji lahko preživita vse izzive časa. Z načrti za Mestno pivovarno in prenovljeno Pivnico Union se ta zgodba nadaljuje z novim poglavjem. Ljubljančani in obiskovalci mesta bodo lahko doživeli nov pristop k varjenju in okušanju piva, ki bo združeval dediščino in sodobne pristope.

žIGA iNTIHAR

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.