Nekdanja novinarka POP TV: "Očitki so mi dali krila"

Gorazd Dominko
10.03.2018 02:17
Elizabeta Beti Tomsič je bila prva, ki je pod drobnogled vzela slovensko medijsko sceno, orala je ledino in postavila visoke standarde, dokopala se je tudi do mednarodnih zvezd. Najbolj simpatičen, prijeten in sploh krasen se ji je zdel Pierce Brosnan.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv
Beti Tomsič

Nekaj novega za Slovenijo, zame ne

“Pop In sem ustvarjala približno štiri leta, od leta 1996 do začetka leta 2000. Bilo je nekaj novega za Slovenijo, ne pa zame. V Italiji, kjer sem odraščala in kjer tudi živim, je to na dnevnem redu. Prvih nekaj mesecev me je na večerne dogodke spremljal prijazen kolega, ki mi je pomagal spoznavati slovensko sceno. Hvala, Gašper! Odšla sem, ker sem bila utrujena, želela sem zaključiti študij mednarodnih in diplomatskih ved, začeti znova
Očitki, pravite? Oh, ja, teh je bilo veliko. Nekaterih sem se branila, za druge sem hvaležna, o nekaterih mislim, da so bili res podli. Najbolj so me jezili tisti, katerih tarča smo običajno ženske, ki se borimo za svojo kariero in poklic. A niso me dotolkli! Res ne, in tudi če bi bila komu trn v peti, bi se na to požvižgala.”

Odločitev je bila prava

Vmes sem pomagala svojemu partnerju pri ustvarjanju nekaj kratkometražnih filmov, eden od teh je premiero doživel v Cannesu. Napisala sem dva romana v italijanščini, oba sedita v predalu in čakata na trenutek, ko se bom lahko lotila njune objave in promocije!”

Televizijo obožujem

“Bila je res huda ... obožujem televizijo. Ko sem se končno lahko vrnila v televizijske studie in smela ustvarjati prispevke, oddaje, dokumentarce, sem spoznala, kaj je sreča!”
“Trenutno sem novinarka RAI, točneje slovenske redakcije na deželnem sedežu Furlanije - Julijske krajine v Trstu. Včasih sem v radijskem studiu, spet drugič soustvarjam naš TV Dnevnik, včasih tudi za italijansko novinarsko deželno redakcijo. In ja, kako naj ne bi mislila na Pop TV, moj prvi ogromni izziv, na mojo prvo pravo novinarsko družino, moj novinarski boot camp, kraj in čas, kjer sem se z najboljšimi kalila v enem najlepših poklicev!”
Članek je bil objavljen v februarski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta