Največkrat predvajana skladba na spletu je nastala že pred več kot 40 leti

M.R.
11.12.2018 15:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rami Malek je v filmu Bohemian Rhapsody upodobil legendarnega pevca Queenov Freddieja Mercuryja.
Profimedia

Najbolj poslušana skladba na spletu ni nastala v tem stoletju, ampak v 20. stoletju. Pa čeprav je v prvotni različici trajala kar sedem minut, je po podatkih založniške hiše Universal Music Group (UMG) Bohemian Rhapsody skupine Queen največkrat predvajana skladba na spletu. 
Prvič je bila predvajana leta 1975, ko spleta še ni bilo. Vrtela se je na radijskih postajah, zdaj pa je pritegnila veliko pozornosti zaradi novega filma, ki nosi naslov prav tega komada. Samo videospot te skladbe ima na spletu 1,6 milijarde ogledov, piše UMG.
Konec leta 1975 je bila ta pesem kar devet tednov na prvem mestu glasbenih lestvic, s tem pa je takrat postala tretji svetovni hit. Založniški hiši EMI in Elektra sta tedaj v Veliki Britaniji skušali izrezati dele te epske stvaritve. 
A bobnar pri Queenih Roger Taylor je pojasnil: "Rekli so, da je predolga in da to ne bo delovalo. Mislili smo, da jo lahko razrežemo, ampak potem ne bi imela smisla. Prikrajšani bi bili za vse različne užitke v pesmi in rekli smo - ne. Ali bo šlo ali pa ne bo šlo." In niso se zmotili. 
Založniška hiša je zapisala, da je ta pesem bolj priljubljena kot pa Nirvanina "Smells Like Teen Spirit" ali "Sweet Child O'Mine" od Gons N'Roses. 
V filmu "Bohemian Rhapsody" pokojnega frontmana skupine Queen upodablja Rami Malek in v Universalu pravijo, da so s filmom to umetnijo približali mlajšim generacijam. Pretekli teden je bil Malek nominiran za Zlati globus za najboljšo glasbeno izvedbo v filmu, pričakuje pa se, da bo januarja nominiran tudi za oskarja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta