Načrtujete potovanje? Teh 6 sumljivih znakov hitro razkrije, da se za rezervacijo dogovarjate s prevarantom

D.Ži
08.10.2024 11:04

Se ponudba zdi že kar predobra, da bi bila resnična? Potem najbrž tudi je. A goljufi uporabljajo še druge metode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če nekdo pritiska na vas, da čim prej plačate, je to lahko znak goljufije.
Profimedia

Potovanja so odličen način pobega od stresa in vsakodnevnih težav. A veliko popotnikov se sooča s prevarami, piše Buzzfeed. Zato je pomembna previdnost pri rezervaciji in med potovanjem. Tukaj je šest rdečih zastav, na katere morate biti pozorni.

Ponudbe, ki se zdijo predobre, da bi bile resnične

Če je ponudba videti že kar preveč popolna, je verjetno prevara. Ned S. Levi, strokovnjak za potovalne prevare, poudarja, da prevaranti pogosto ponujajo neverjetno nizke cene, da pritegnejo popotnike. Bodite skeptični do "ekskluzivnih" ponudb, ki se zdijo nerealne.

Sumljive metode plačila

Bodite pozorni na način plačila. Če zahtevajo predplačniške darilne kartice ali plačilo s kriptovalutami, je to lahko znak prevare. Najbolje je, da rezervirate s kreditno kartico, ki nudi večjo zaščito pred goljufijami. Redno preverjajte bančne izpiske, da odkrijete kakršno koli sumljivo dejavnost.

Profimedia

Pazite na sumljive URL-je ali spletna mesta s slovničnimi napakami. Če je naslov videti čuden ali vsebuje nenavadne znake, bodite previdni.

Komunikacija zunaj uradnih poti

Če vas nekdo spodbuja h komunikaciji zunaj uradnih platform, kot je Airbnb, bodite previdni. Informacije vedno preverite na uradnih spletnih straneh ali pokličite na uradno telefonsko številko.

Mudi se s plačilom

Če nekdo pritiska na vas, da čim prej plačate, je to lahko znak goljufije. Vzemite si čas za razmislek o ponudbi in raziščite podjetje, preden mu nakažete denar.

Profimedia

Deljenje osebnih podatkov

Nikoli ne delite občutljivih podatkov, kot so številke kreditnih kartic ali bančni podatki, razen če ste prepričani, da je komunikacija zakonita. Pred posredovanjem osebnih podatkov vedno preverite vire.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta