Morcheeba maja v Kinu Šiška: "Zlepa ne uidejo iz spomina"

Za.B., STA
18.02.2019 14:04

V centru urbane kulture Kino Šiška bosta 16. maja nastopila trip-hop pionirja Morcheeba. Karizmatična pevka Skye Edwards in psihedelični kitarist Ross Godfrey bosta predstavila pregled svoje obsežne diskografije, od klasičnih uspešnic, kot je Rome Wasn't Built In A Day, do svežega materiala z lanskega devetega albuma Blaze Away.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pevka Skye Edwards 
Reuters

Zasedba Morcheeba, tedaj še z Rossovim bratom Paulom Godfreyjem, je nastala sredi 90-tih let minulega stoletja. Kombinacija ležernega trip-hopa, soulovske čutnosti in psihedeličnih kitarskih poudarkov je hitro osvojila tako kritike kot poslušalce, skladbe, kot so Rome Wasn't Built In A Day, Trigger Hippie in Love Is Rare pa so hitro postali stalnica tudi na radijskih postajah, so zapisali v Kinu Šiška.
Uspehu je sledilo nemirno obdobje kadrovskih menjav, odhodov in prihodov, a dandanes se zdi zasedba bolj čvrsta kot kadarkoli. Bend, ki je do sedaj prodal že več kot deset milijonov izvodov albumov, se je z izjemno kilometrino uveljavil tudi kot koncertna velesila.
O tem so se lahko že večkrat prepričali tudi njihovi slovenski oboževalci, nazadnje na lanskem Festivalu urbane kulture. "Bend v živo poskrbi za odličen nastop in glasbeno zabavo, ki tudi po zaslugi neverjetnega glasu Skye Edwards zlepa ne uide iz spomina," so sporočili iz Kina Šiška. Vstopnice so že naprodaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta