Kako bedno je to, kar je rekel Salvador?

Denis Živčec Denis Živčec
10.05.2018 15:47

Temelji sveta so se pravkar zatresli. Lanskemu evrovizijskemu zmagovalcu se zdi izraelska pesem grozna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Salvador Sobral 
Reuters

Je zamudil priložnost, da bi bil tiho? Je in ni. Da je Youtube ocenil, da bi ga lahko zanimala letošnja evrovizijska skladba, in mu jo ponudil v poslušanje, je v kratkem intervjuju povedal lanski evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral, ki je nato ugotovil, da se mu komad, ki velja za enega večjih favoritov Lizbone 2018, zdi naravnost obupen. Ugotavlja, da se kakovost evrovizijske glasbe po njegovi zmagi ni dvignila. Da je vse po starem. Sledilo je nekaj tarnanja o tem, kako si želi, da ga več ne bi imeli za zmagovalca, ampak samo za Sobrala, da je na Portugalskem bilo le malo tako strmih vzponov med zvezde in da je po zmagi v Kijevu doma večkrat jokal za svojo izgubljeno zasebnostjo. Čisti saudade skratka.
Da je cenjeni Sobral tako iskreno zamahnil po skladbi, okoli katere so se nekateri že kar histerično trudili ustvariti evforijo, je, kakopak, sprožilo val žolčnih odzivov in odprlo debato.

Arhiv
Jacques Houdek
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta