GTI Meeting odslej v Wolfsburgu

09.03.2023 06:00

Potem ko so na Vrbskem jezeru po štirih desetletjih odpovedali gostoljubje GTI-voznikom, bo dogodek gostil kar rodni kraj avtomobila v Nemčiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volkswagen je zaznal priložnost ob neumnosti in trmi naših severnih sosedov in bo od 2024 gostil srečanje GTI kar v Wolfsburgu. 
VW

Vsakoletni dogodek pri naših severnih sosedih je bil na sporedu vse od 1982, množica golfov in drugih VW-primerkov, predelanih, dodelanih, naddelanih, in srečanje isto mislečih. Lokalna skupnost Otoka - Maria Wörth je pred kratkim odpovedala gostovanje dogodku, menda zaradi ekoloških razlogov. Na srečo je vskočila kar matična tovarna - srečanje v Wolfsburgu bo gostila od prihodnjega leta.

Volkswagen drugo leto načrtuje dogodek GTI Coming Home, ki bo pozdravil navdušence športnih, zmogljivih in eksotičnih Volkswagnovih modelov v neposredni bližini tovarne v Wolfsburgu in kot vedno ne bo omejen le na navite volkswagne, ampak bodo dobrodošli tudi drugi sorodniki iz skupine VAG.

"Naši GTI-fani so zelo pomembni za Volkswagen in njihovo druženje nam je zelo dragoceno," je povedala Imelda Labbe, izvršna direktorica marketinga pri Volkswagnu. "Zato mu bomo, potem ko je GTI Meeting odpovedalo Vrbsko jezero, dali dom tu v Wolfsburgu."

Ob gostiteljskih manirah bi rad Volkswagen dogodek razvijal z idejami fanov. Do prihodnjega leta je še veliko časa, VW pa obljublja tudi predstavitve avtomobilov, veliko odrskega dogajanja in srečanja klubov, nekaj pa bo menda tudi presenečenj.

Župan Otoka, Markus Perdacher, pa je ob odpovedi gostoljubja povedal, da si občani želijo atraktivnega in trajnostno naravnanega okolja za življenje, kamor očitno koncept srečanja GTI ni sodil več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta