Geopolitične napetosti, povišanje števila stečajev in vztrajna inflacija...

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
17.04.2024 12:17

Kako to vpliva na podjetje in kako se pripraviti?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Svetovno dogajanje v zadnjem času pušča malo prostora za optimizem. Zaostritev finančnih pogojev, geopolitične napetosti in vztrajno visoka inflacija ustvarjajo dodaten pritisk na finance podjetnikov in njihove poslovne odnose. Še posebej alarmantni so nedavni dogodki na Bližnjem vzhodu, ki bi lahko dodatno poslabšali globalno gospodarsko stabilnost, saj kar 30% svetovne kontejnerske trgovine prečka Sueški prekop, kar pomeni, da bi lahko napetosti v regiji povzročile rast cen končnih izdelkov po vsem svetu.

Zagotovite si svojo brezplačno vstopnico na dogodek "Zdrave finance podjetja"  tukaj!

To ni edini razlog za zaskrbljenost. Letos so razvita gospodarstva priča skrb vzbujajočemu porastu stečajev, v nekaterih primerih celo v dvomestnih številkah. V Nemčiji, vodilnem evropskem gospodarstvu, se je število stečajev v primerjavi z lanskim letom povečalo za 25%. Poleg tega največje evropsko gospodarstvo v prvem četrtletju tega leta beleži upad gospodarske rasti, ki bi lahko vodil v recesijo. S slabšim povpraševanjem in pomanjkanjem naročil, ki ga je januarja občutila več kot polovica trgovskih podjetij, je jasno, da so časi negotovi.

Kako torej podjetja zaščititi v teh turbulentnih časih? Kako se izogniti stečajem in drugim finančnim šokom, ki bi lahko prišli kot posledica težav vaših poslovnih partnerjev?

Raziskujte odgovore na ta vprašanja in še več na dogodku "Zdrave finance podjetja", ki bo potekal 24. aprila v Mariboru. Ta dogodek bo priložnost za srečanje z najboljšimi strokovnjaki korporativnih financ v Sloveniji, ki bodo delili svoja znanja o ključnih strategijah za zagotavljanje finančne stabilnosti in rasti.

Izpostavljene teme dogodka:

  • Strategije kreditnega zavarovanja: Aleksander Vidovič, strokovnjak iz Acredia, bo razložil, kako kreditno zavarovanje lahko služi kot ščit proti finančnim izgubam in okrepi vaše sposobnosti pridobivanja sredstev.
  • Alternativni viri financiranja: Raziskujte, kako lahko s faktoringom in drugimi inovativnimi financiranjimi rešitvami izboljšate likvidnost in povečate svoj obratni kapital z Nejcem Apšnerjem iz Nekster Finance.
  • Upravljanje terjatev in finančno restrukturiranje: Igor Stražišnik iz Prohit bo delil ključne strategije za obvladovanje in optimizacijo terjatev ter kako lahko vaše podjetje izkoristi restrukturiranje za boljše finančno zdravje.
  • Digitalizacija finančnega upravljanja: Spoznajte, kako lahko tehnologija transformira vaše finančne operacije, poveča preglednost in izboljša učinkovitost.

Zakaj se udeležiti?

Udeležba na dogodku "Zdrave finance podjetja" vam ne bo samo omogočila vpogleda v trenutne finančne trende in izzive, temveč vam bo prav tako zagotovila praktična orodja in strategije, ki jih lahko takoj uporabite za izboljšanje vašega poslovanja. S predavanji, ki temeljijo na realnih primerih, in interaktivnimi delavnicami, ki spodbujajo kritično razmišljanje, bo ta dogodek razširil vaše razumevanje in vam omogočil srečanja z vrhunskimi strokovnjaki in podobno mislečimi podjetniki.

Ne zamudite te priložnosti za izboljšanje vaših poslovnih rezultatov in za gradnjo mreže vrednih poslovnih povezav. Za več informacij in za prijave obiščite www.zdrave-finance.si. Vaše podjetje si zasluži, da stoji na trdnih finančnih temeljih—zagotovite si svoje mesto danes!

Svojo brezplačno vstopnico si lahko zagotovite tukaj!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.