(FOTO) Pred nastopom v Kinu Šiška: Kraljica na jogijih

Jure Kirbiš
30.01.2019 13:15

Sedemindvajsetletna Katarina Rešek je v začetku leta pod psevdonimom КУКЛА (Kukla) izdala svoj glasbeni prvenec, album Katarina. Pred današnjim nastopom v Kinu Šiška, kjer bo otvorila festival Ment, sva se srečala v plesnem studiu v ljubljanski Šiški, ki ga najema kot vadbeni prostor. Kot čestitko ob izdaji prvenca sem ji podaril nov album Kylie Minogue, ki je bil lani najbolje prodajan album na kaseti v Veliki Britaniji. Tudi Kukla je namreč svoj prvenec izdala na nekonvencionalnem nosilcu – USB ključku v lastni 3D natisnjeni podobi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Cel svet je naravnan tako, da predvsem ženske poskuša prepričati, da smo ničvredne, še toliko bolj, ko si čefurka v Sloveniji." 
Jure Kirbiš

V uvodnem komadu na svojem prvencu v skoraj šamansko ritmičnem ponavljanju slišimo ime Kukla, kot bi jo želela priklicati na ta svet. Kdo je Kukla?
Kukla je moja fantazijska persona, je nekdo, skozi kogar se lahko Katarina čisto in odkrito izrazi, pride ven. Kukla je moj medij.
In kdo je Katarina?
Katarina je podstat za Kuklo. Katarina sem jaz, je vse to, kar sem doživela od rojstva do zdaj. Ampak Katarina je potrebovala Kuklo, da je lahko prišla zares na plano. Brez Katarine ne bi bilo Kukle, ampak tudi brez Kukle bi Katarina s težavo obstajala.
Kdo so tvoji glasbeni vzorniki?
Ko govorim o svojih vzornicah, gotovo ne morem mimo svete trojice v mojem življenju – Björk, Madonna in [šrilanško-britanska pevka] M.I.A. Pri slednji se je zgodila neke vrste samorefleksija, kjer je bilo, kot bi gledala v ogledalo, ko sem prvič videla njen videospot. Ne vem, zakaj, preprosto občutek domačnosti, ko nekoga vidiš. To, kako se ne opravičuje za to, kdo je, to, da je tako prodorno ona, mi je dalo veliko inspiracije. Nato sem samo enkrat poskušala naredit pesem v stilu M.I.A., kar mi je seveda blazno spodletelo. (smeh) Takrat sem ugotovila, da je M.I.A. taka, kot ne more biti nihče drug, in sem doumela, da imam vse, kar potrebujem, v sebi, da potrebujem le znanje, da lahko oblikujem svoj zvok.

Prvenec ...
Jure Kirbiš
Jure Kirbiš
Jure Kirbiš
Jure Kirbiš
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta