(FOTO) Poslednja oaza miru na jugu Evrope: To malo znano, a slikovito mestece vse bolj privablja svetovno elito

D.Ži
12.09.2023 11:40

Pohitite, če želite Melides doživeti še v vsej njegovi čarobnosti, saj ga je pravkar na svoj seznam uvrstil portal Condé Nast Traveler.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ne seznam krajev, ki bi jih letos morali obiskati, je Condé Nast Traveler, vplivni popotniški portal, ki pomembno usmerja svetovne turistične trende, nepričakovano vključil Melides, mestece južno od Lizbone. Ta skriti biser bi lahko pritegnil tiste, ki iščejo skrite plaže, lepo naravo in izvirno nastanitev. Melides je eden tistih krajev, kjer se zdi, da se je čas ustavil.

Profimedia

Nastal je pred nekaj več kot petsto leti in se razvijal v zaspanem ritmu majhnega pristanišča vse do 18. stoletja, ko so ga uničili potres in veliki valovi. Po tem je bilo ustje reke v Melidesu skoraj zaprto in pristanišče je sčasoma izginilo. Domačini so se prilagodili in na suhih peščenih tleh začeli saditi drevesa, obirati oljke in pridelovati zelenjavo.

Profimedia

Melides boste našli v občini Grândola, med divjimi griči Serre de Grândole in valovi Atlantika, ki se razbijajo na dolgih plažah s peskom zlatega leska. Tam ni glasnih klubov ali polnih lokalov, ljudje se zbirajo na glavnem trgu ali pa se družijo v restavracijah ob ribjih jedeh, kot so ocvrte sardele.

Profimedia

Čar Melidesu dajejo modro-bele hiše, ocean pa tudi dolge plaže kot ustvarjene za lenarjenje, piše hrvaški portal PunKufer.

Profimedia

Nekateri bodo rekli, da je Melides ena zadnjih oaz miru na južni obali Evrope. Neukročeno lepoto Melidesa so odkrili umetniki, oblikovalci, arhitekti, tako da se to majhno portugalsko mesto še vedno spreminja.

Profimedia

Ena od novosti je Pa.te.os, kompleks minimalističnih vil, ki se nahajajo deset minut od oceana, med borovci in oljkami. Zasnoval jih je portugalski arhitekt Manuel Aires Mateus.

Profimedia

Slavni francoski oblikovalec Christian Louboutin se je v Melides zaljubil, ko je pred mnogimi leti tam prvič preživel poletje. Če želite Melides odkriti, dokler v njem še vlada mir, morate pohiteti, saj se dober glas o tem slikovitem koščku Portugalske hitro širi po svetu.  

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta