(FOTO) Prizori, ki se zdijo kot z drugega planeta: Edinstvene skrite plaže, ki jih lahko najdete le na Pagu

D.Ži
26.07.2023 10:44

Otok kamnite čarovnije ne razmetava z zelenjem, a preseneča s skritimi kotički in plažami, ki vam vzamejo dih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Otok Pag je morda skromen z zelenjem, vendar mu ne manjka zanimivih tradicij, krajev, kjer lahko uživate v otoški hrani, pa tudi čudovitih razgledov in plaž.

Otok kamnite čarovnije ponuja skoraj neresnične poglede, ki jih nekateri primerjajo z luninim površjem. Streljaj stran od vrveža Novalje in zabave polnih Zrć je mirna Metajna, majhen kraj, kjer se nahajata slikoviti otoški plaži Rućica in Beriknica, ki ju povezuje razburljiva trail-steza Life on Mars.

Profimedia

Do Metajne lahko pridete tudi z redno potniško linijo iz Novalje, ki vozi večkrat na dan, če se pripeljete z avtomobilom, je nedaleč od plaže Rućica tudi prostorno parkirišče. Poleg senčnika, ki je obvezen, ker naravne sence ni, imejte s seboj tudi robustne teniske, da se boste lahko brezskrbno sprehajali po kamnih, piše hrvaški portal PunKufer.

Profimedia

Deset korakov od središča Metajne je izvir pitne vode, kjer se lahko osvežite in oskrbite za plažo. Metajna je znana po izvirih, na kar nakazuje ime plaže Beriknica, ki prihaja iz domače besede "ričica" zaradi bližnjega majhnega potoka in izvira, ki sta tudi razlog, zakaj so na nekaterih delih tla mokra.

Profimedia

Slikovita prostranstva in vonj po zeliščih ustvarjajo poseben občutek. Preden se odpre pogled na Rućico, boste zagledali ladjico restavracije Kanjon.

Profimedia

Iz Metajne je približno dvajset minut lahke hoje do peščeno-prodnate Rućice, če pa se odločite iti še malo dlje, do Berikinice in plezališča Stogaj, mogočnega kamnitega stolpa, ki vabi plezalce na vrh, si vzemite še dodatnih deset minut.

Profimedia

Na koncu Rućice se povzpnite po kamnitih stopnicah, nato sledite markacijam in ni možnosti, da bi se izgubili. Markacijski krogi na kamnih so lepo vidni, a hodite previdno, saj je težko odmakniti pogled od kamnitih mojstrovin narave, piše PunKufer. Beriknico boste prepoznali po ogromnih skalah, ki se dvigajo iz vode, spuščajte se previdno, korak za korakom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta