(FOTO) Izlet brez mobilnega signala: V teh 3 hrvaških krajih se bo vaša utrujena duša hitreje zacelila

D.Ži
19.10.2023 11:13

Preživeti nekaj ur ali celo dni brez nadležnega brnenja in piskanja mobilnega telefona in nenehne dosegljivosti. Da, je mogoče, a prej koga obvestite, kaj naklepate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čudovito okolje naravnega parka Papuk, gore, ki velja za srce Slavonije.
Profimedia

V svetu, kjer smo nenehno povezani s pomočjo mobilnih naprav, je iskanje oaze miru in tišine pravi izziv. Hrvaška s svojo bogato naravo in raznoliko pokrajino ponuja kar nekaj destinacij, kjer lahko popolnoma pozabite na svet in kjer vas ne bodo motila piskajoča sporočila, saj signala mobilnega omrežja tam skoraj ni.

Na začetku svojega oddiha je zato dobro komu povedati, kaj naklepate in kje se boste nahajali. Prijavite se v planinskih postojankah in na turističnih točkah, da boste v primeru, če se kaj zalomi, bolj varni, ko boste v območju s signalom, pa lahko mobilni telefon vsake toliko preklopite na letalski način in uživate v zasluženem miru. 

Hrvaški portal PunKufer je za iskalce miru izbral tri destinacije, ki vas bodo popeljale daleč stran od mestnega vrveža in spletnega sveta.

Papuška vrata

Vrata Papuk, ki se nahajajo v čudovitem okolju naravnega parka in gore, ki velja za srce Slavonije, so pravo zatočišče pred modernim svetom. Tu boste našli neokrnjeno naravo, goste gozdove in prostrane travnike, ki vabijo k sprostitvi in ​​uživanju v miru prijetne okolice. Signal mobilnega omrežja je na tem območju izredno šibek ali ga sploh ni, kar vam omogoča, da se popolnoma potopite v naravo in doživite dušo božajočo tišino.

Prelepa narava in skoraj nobenega mobilnega signala. Papuška vrata vabijo. 
Profimedia

Brez motenj sodobnega časa se lahko osredotočite na raziskovanje naravnih lepot, pohodništvo in uživanje v pristnem doživetju Slavonije. Vendar pa kot vsaka gora tudi Papuk ni nedolžna, zato se v oblecite in obnašajte vremenskim razmeram in svojim zmožnostim primerno, piše PunKufer. 

Jesen je na papuškem območju še posebej čarovna. 
Profimedia

Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica, ki se nahaja v južnem delu Velebita, je popolna destinacija za ljubitelje narave in pustolovce. To divje in neukročeno območje ponuja spektakularne poti za pohodništvo, jamarstvo in plezanje.

Nacionalni park Paklenica bo pomagal zaceliti vašo utrujen dušo. 
Profimedia

Še bolj posebnega ga naredi to, da v mnogih delih tega nacionalnega parka ni mobilnega signala, kar vam daje možnost, da popolnoma pobegnete od sodobnih tehnologij in se potopite v nedotaknjeno divjino. Nacionalni park Paklenica ponuja tudi številne aktivnosti.

Nacionalni park Paklenica je prava destinacija za ljubitelje gozdov. 
Profimedia

Otok Susak

Otok Susak, ki se nahaja v severnem delu Jadranskega morja, je znan po čudovitih peščenih plažah in kristalno čistem morju. Na njem vlada prav posebno vzdušje, tudi mobilni signal je tam zelo omejen, digitalno razstrupljanje je tako zagotovljeno.

Susak je zgodba zase. Tudi zaradi nenavadne zgodovine, peščenih plaž in lepih sončnih zahodov. 
Profimedia

Na Susku lahko uživate v dolgih sprehodih ob obali, raziskovanju skritih zalivov in tišini, ki vas bo razbremenila stresa in vsakodnevnih skrbi. Susak nikoli ne razočara.

Susak prežemata mir in spokojnost. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta