(FOTO) Ceste z najlepšimi razgledi: Ta potovanja z avtom je vredno doživeti vsaj enkrat v življenju

D.Ži
07.06.2022 09:20

Daljave kličejo. Če v vas že dolgo tli želja po odkrivanju sveta z avtomobilom, potem imamo za vaš "road trip" nekaj vznemirljivih predlogov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Norveška Atlantska cesta
Profimedia

Route 66 (ZDA)

Nekateri radi potujejo z letalom, drugi z vlakom, tretji pa se na pot podajo kar z avtomobilom, kar omogoča številne postanke in oglede v svojem tempu. Če ste tudi vi ljubitelji potovanj z avtomobilom, vas bo morda zanimal kateri od teh izletov.

Route 66 
Profimedia

Za znamenito Route 66, najbolj znano cesta na svetu, ste skoraj zagotovo že slišali. Krepkih 3665 kilometrov dolga cesta med Chicagom in Los Angelesom je zaradi neštetih knjig, pesmi, televizijskih oddaj, filmov postala del ameriške popkulture, nekateri ji pravijo celo glavna ulica Amerike. Če lahko, si vzemite vsaj dva tedna in uživajte v legendarnem potovanju.

Garden Route (Južna Afrika)

Če od te poti veliko pričakujete, ne boste razočarani. Čudovita južnoafriška cesta, ki vodi od Cape Towna do Gqeberhe (bivši Port Elizabeth), nudi razgled na neverjetno pokrajino države, polno osupljivih naravnih lepot in očarljivih obalnih mest.

Garden Route, Južna Afrika
Profimedia

V enem dnevu lahko prevozite celotno razdaljo, okoli 300 kilometrov, vendar bo užitek večji, če si vzamete nekaj dni za bolj ležerno potovanje.  

Atlantska cesta (Norveška)

Ni nujno, da so vsa potovanja večdnevna. Včasih je dovolj že nekaj ur prijetne vožnje s čudovitimi razgledi. Norveška Atlantska cesta je dolga le nekaj več kot 8 kilometrov, vendar je vsak centimeter osupljiv.

Atlantska cesta, Norveška
Profimedia

Cesta se vije okoli zahodne obale in prečka osupljivo pokrajino, tako lepo, da cesto pogosto imenujejo "najlepše potovanje z avtomobilom na svetu".

Pot 40 (Argentina)

Argentinska Pot 40 se razteza vzdolž Andov in pokriva neverjetnih 5194 kilometrov od Punta Loyole na jugu do La Quiaca na severu. To je najdaljša cesta v Argentini in ena najdaljših na svetu.

Pot 40, Argentina
Profimedia

Že samo zaradi tega je potovanje vredno doživeti, a tam je še toliko vsega. Pot  zahteva nekaj načrtovanja in veliko poguma, a jezera, ledeniki, narodni parki in gore vse osmislijo.

Cesta Pulj-Dubrovnik (Hrvaška)

Tudi naši južni sosedje imajo čudovito cesto, ki povezuje  Pulj z Dubrovnikom. Dolga je nekaj več kot 700 kilometrov, med vožnjo pa se je vredno ustaviti na Reki pa v Zadru, Šibeniku, Splitu ...

Profimedia

Za pot si morate vzeti vsaj nekaj dni, da bi lahko v miru raziskali vse lepote tega dela Evrope.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta