Emkej tudi letos decembra v Mariboru, a tokrat na drugem prizorišču, znova bo nastopil z Muzičari

M.D.
09.12.2019 11:33

Po lanskem prazničnem nastopu na polnem Trgu Leona Štuklja se mariborski hiphop mojster Marko Kocjan Emkej vrača v decembrsko obarvan Maribor. Koncertno prizorišče na prostem bo letos zamenjal za Štuk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nastopil bo tudi Emkej.
Igor Napast

Veliki Emkejev hiphop praznik se bo 13. decembra v Štuku začel z nastopoma Mriga in Gheta, ki bosta tako kot mariborski reper nastopila z bandom. Predstavili se bodo tudi Primorec Drill in predstavniki lokalne scene. "Na odru pa bomo videli tudi žensko - moški cypher, v katerem se bodo z besedami spopadli mladi in obetavni MC-ji, ki bodo čez nekaj let vladali slovenski sceni," napoveduje Emkej.
Več kot eno leto Emkej nastopa skoraj izključno z bendom, ki ga je, kot pravi, kar malo razvadil. Prvič je z njimi nastopil prav v Mariboru, kamor se je po dolgem času takrat vrnil z novim materialom. “Band mi da na odru posebno energijo. Ne samo v glasbenem smislu - čisto nekaj drugega je, ko si na odru sam, nekaj posebnega pa je, ko si ga deliš s prijatelji. In to smo z Muzičari zares postali. Super se imamo tako na odru kot na vajah. Kar pa me najbolj veseli, je dejstvo, da nas vidim kot ekipo tudi v prihodnosti,” pravi Emkej o svojih Muzičarih. Z njimi že ustvarja novo glasbo, del repertoarja bo predstavil tudi 13. decembra na Štuku.
{embed_youtube}https://youtu.be/BT87XqJgJXs{/embed_youtube}
Emkej pravi, da je za njim plodno leto: "Po singlu Veš kaj bi ti mogo in filmskem videospotu je sledil še poletni hit Airplane mode, ki je vizualno podobo dobil v obliki kolaža lahkotnih trenutkov iz njegove zasebnosti. Poleti sem z Muzičari nastopil na prenekaterih festivalih in za nekaj dni odletel celo na Krf, kjer sem presenetil slovenske maturante. Konec leta pa se mu je izpolnila še ena velika želja. Za piko na i je namreč prejel vabilo Jureta Longyke za nastop na decembrskih različici Izštekanih v Kinu Šiška."
{instagram}https://www.instagram.com/p/B52IoKsg7EL/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta