Alenka Arko: Prav nič ne pazim, kako se obnašam

Agata Rakovec Kurent
05.10.2018 09:29
Za krmilom oddaje Preverjeno je kot urednica in voditeljica že ves čas Alenka Arko. »Nikoli nismo podcenjevali gledalcev,« pravi, ko jo vprašamo po receptu za uspeh. In čeprav se ponašajo z zavidljivo gledanostjo, prva dama najbolj gledane magazinske oddaje pri nas nikoli ni zadovoljna, saj vedno stremi k temu, da bi bili še boljši.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pop Tv
Ko ste začeli ustvarjati oddajo Preverjeno, si verjetno niti v sanjah niste mislili, da se bo tako dolgo obdržala na sporedu. 18 let je za televizijsko oddajo več kot častitljiva doba. V čem, menite, je skrivnost uspeha Preverjenega? Kako to, da se gledalci oddaje kar ne naveličajo?
Ali po letih izkušenj lahko že vnaprej poveste, kateri prispevki bodo v javnosti najbolj odmevali? Katere teme ljudi najbolj zanimajo? Je to zdravstvo, šolstvo, politika ali kaj tretjega?
V nekem intervjuju sem prebrala, da ste o sebi dejali, da ste zelo kritični in da bolj malo hvalite. Se imate za zahtevno šefinjo?
Kot voditeljica ene najbolj gledanih domačih oddaj ste hočeš nočeš na očeh javnosti. Ste se navadili živeti s prepoznavnostjo? Sploh še opažate poglede mimoidočih na ulici? V javnosti zavesno pazite, kako se obnašate?
Ali ljudje na cesti kdaj pristopijo k vam z idejami za oddajo? Kaj pa gledalci, se pogosto obračajo na vas s predlogi za prispevke in ali je vmes kakšna uporabna ideja?
Cel intervju si lahko preberete v septembrski številki revije OBRAZI, za katero je Arko razkrila tudi, kakšna je, ko kamere ugasnejo.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta