5 razlogov, zakaj se na jesenski družinski oddih odpraviti v terme

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
14.10.2024 00:00

Jesen je čas, ko se narava umirja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sproščanje v termomineralni vodi v bazenih Temple of Life.
Arhiv Naročnika

Takrat tudi mi začutimo večjo potrebo po počitku, zato je prav, da si vzamemo čas zase ter poskrbimo za svoje telo in duha. Jesen je tudi čas prvih šolskih počitnic, ko je priložnost, da z družino pobegnemo nekam v naravo in si privoščimo aktivni družinski oddih. Odlična izbira je oddih v termah v objemu neokrnjene narave, kjer se lahko prepustimo blagodejnim učinkom termalne vode, wellness tretmajem, zdravi lokalni hrani in aktivnostim na svežem zraku.

Zbrali smo nekaj razlogov, zakaj bi morali to jesen obiskati terme.

1. Razvajanje v wellnesu za vso družino

V osrčju Medžimurja, v neposredni bližini slovenske meje, se nahajajo Terme Sveti Martin, ki veljajo za prvi Healthness Resort v Evropi. Svojo kvaliteto potrjujejo tudi z nedavno prejeto prestižno nagrado Evropskega združenja zdravilišč ESPA – European Spa Association – za najbolj inovativni zdravstveno naravnan spa program (Innovative Medical Spa).

V njihovem Svetu savn si lahko privoščite družinski wellness – imajo namreč posebne termine, ko lahko oazo miru v njihovih savnah doživite skupaj s svojimi najmlajšimi. V bazenskem kompleksu Temple of Life pa lahko skupaj zaplavate in se sproščate v zdravilni termomineralni vodi.

2. Okusne in zdrave jedi iz lokalnega okolja

Dobro počutje je odvisno tudi od tega, kaj jemo. Če izbiramo sezonsko hrano, ki je hkrati še lokalna, potem ne moremo zgrešiti.  V Termah Sveti Martin vas popeljejo v svet zdrave, kakovostne in naravnost okusne medžimurske kulinarike. Kaj pravite na izvrstno kremno bučno juho ali pa na medžimursko gibanico na zdrav način? Kaj pa prigrizki in smutiji, polni negativnih ionov, ki bodo poskrbeli za hidracijo in uravnotežili pH vaše krvi?

Medžimurska kulinarika.
Arhiv Naročnika

3. Aktivnosti v neokrnjeni naravi

Gibanje krepi tako telo kot duha. Tisti, ki uživate v pohodih, se lahko odpravite na sprehod po okoliških medžimurskih gričih in vinogradih. Ali pa si v hotelu izposodite kolesa in se zapeljete na družinski kolesarski izlet. Izbirate lahko med navadnimi ali električnimi kolesi, na izposojo pa imajo tudi otroška kolesa – tako je poskrbljeno za vso družino.  Skupna dolžina idiličnih kolesarskih poti je kar 700 kilometrov.

Družinske aktivnosti v neokrnjeni naravi. 
Getty Images

Ljubitelji teka pa lahko združijo prijetno s koristnim oziroma dobrodelnim. Prijavijo se lahko namreč na humanitarni tek FundRace, ki bo v nedeljo, 3. novembra, na katerem zbirajo donacije za družine v stiski.

4. Zabavna doživetja za otroke

Krompirjeve počitnice so tako rekoč pred vrati. Zakaj jih ne bi skupaj z otroki preživeli v termah? Otroci bodo lahko uživali v pestrem animacijskem programu – izdelovanje okraskov iz pisanega jesenskega listja ter unikatne maske za noč čarovnic, delavnica čarovniških trikov, lov na zaklad in lov na pošasti – skupaj pa si boste privoščili družinski wellness, se razvajali z okusno in zdravo hrano ter odkrivali lepote Medžimurja. Vse to ponuja paket Healthy Family Fun: Jesen.

5. Doživite martinovo nekoliko drugače

Jesen je tudi čas, ko se okoli martinovega mošt spremeni v vino. V Termah Sveti Martin imate priložnost, da praznik sv. Martina praznujete s tradicionalnim blagoslovom mladega vina ter okusno lokalno in domačo kulinariko.

Martinovo v Medžimurju. 
Arhiv Naročnika

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.