48 let po smrti: Je Janis Joplin res umrla zaradi predoziranja?

A.L.
04.10.2018 12:49

Njena prijateljica dvomi ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janis Joplin.
Jan Persson

Danes mineva 48 let, odkar je zaradi predoziranja s heroinom umrla rock zvezdnica Janis Joplin. Glasbenico je v hotelski sobi v Los Angelesu našel njen producent, ki jo je zaskrbljeno iskal po tem, ko se ni pojavila na snemanju.
Ob obletnici njene smrti pa so se začele pojavljati nove teorije in ugibanja o tem, kako je Joplinova zares umrla in kaj se je dogajalo tisti dan, piše Rolling Stone. Njena dobra prijateljica Peggy Caserta je v svoji knjigi zapisala, da dvomi, da je pevka zares umrla od predoziranja z drogami. Povedala je, da ima podobo Joplinove še vedno pred očmi, v zaključke policijske preiskave pa dvomi.
{embed_youtube}https://youtu.be/WXV_QjenbDw{/embed_youtube}
"Ena noga ji je visela s postelje. V eni roki je držala cigarete, v drugi je imela kovance. To me muči že leta. Kako je lahko prišla do recepcije in kupila cigarete, če se je pred tem predozirala? Sama sem se predozirala enkrat in vem, da v takšnem stanju ne moreš hoditi," je povedala Caserta.
{embed_youtube}https://youtu.be/j0f5ZG9LG6k{/embed_youtube}
Janis Joplin je s samostojno kariero začela leta 1986, več let pa se je borila z odvisnostjo od drog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta