(FOTO) Šrilanka: solzica pod Budovim stopalom

Mateja Skledar
06.12.2019 06:04

Šrilanka še ni prenasičena s turizmom, najbolj pristno doživetje pa ponuja druženje z domačini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena izmed mnogih plaž, kjer lahko uživate v samoti
Mateja Skledar

Budistična solzica, kot imenujejo Šrilanko, je dežela prijaznih ljudi, zares pekoče hrane in še nedotaknjene narave. Sveže iztisnjen sok papaje, manga, ananasa in nizke cene so dovolj dober razlog za obisk. Otok še ni prenasičen s turizmom in ponuja popotniku pristno doživetje, ki ga posebno obogati druženje z domačini. Ti odlično govorijo angleško, hkrati pa so izredno vljudni in zgovorni.

V vasi Pinnawala lahko obiščete slonjo sirotišnico. Ta je dom številnim divjim slonom, ki jih tudi vzrejajo. Vsak dan, zjutraj in popoldne, slone sprehodijo na osvežitev v reko Maha Oya, oddaljeno deset minut. Sloni se sprehodijo po ozki ulici, kjer zato zaprejo vse trgovine in pospravijo stojnice.
Mateja Skledar
Tipičen prizor, ko se vsa družina odpravi na pot z najpogostejšim prevoznim sredstvom na Šrilanki – skuterjem.
Mateja Skledar
Nabiralka čajevih lističev v Nuwara Eliyi
Mateja Skledar
Legvani so pogost prizor, posebno radi se nastavijo soncu.
Mateja Skledar
Rankoth Vehera, stupa v antičnem naselju Polonnaruwa, je bila zgrajena okoli leta 1190. V prevodu bi njeno ime pomenilo zlata pripeta stupa.
Mateja Skledar
Pogled z gore Little Adam's Peak, ki se dviga nad idilično vasico čaja Ella. Little Adam's Peak je dobil ime po večjem bratu Adams Peaku zaradi podobne oblike.
Mateja Skledar
Večerni pogled s svete gore Adams Peak, znane tudi po imenih Sri Pada (odtis stopala Bude na poti v raj) in Samanalakande (gora, kamor hodijo umret metulji)
Mateja Skledar
V zgodovinskem naselju Polonnaruwa boste poleg ruševin imeli možnost spoznati tudi opice vrste sivi langur. Prikupne in igrive živali se držijo povsem zase, ne zmotijo jih niti turisti, če se le ne približajo preveč njihovemu podmladku.
Mateja Skledar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta