Grema na kafe z Anesto Barnett: Mariborčani živijo v nebesih

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
03.09.2019 18:19

S Šrilančanko Anesto Barnett, ki v Mariboru živi in ustvarja že deset let, o kulturnih šokih, prednostih in slabostih mesta ob Dravi, ljubosumju in tem, kako je slišati slovenščina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anesti Barnett je bilo v Mariboru sprva nenavadno, zakaj ljudje zunaj vedno iščejo sonce. Ker na Šrilanki vedno iščejo senco.
Igor Napast

Gotovo ste jo že videli na Festivalu Lent ali v Europarku, kjer pri stojnici ponuja svoje šrilanško obarvane izdelke in je vedno pripravljena na prijazen klepet. To je Anesta Barnett, ki pa je veliko več kot prodajalka pri stojnici. Je model, igralka, oblikovalka oblačil, učiteljica japonščine, ambasadorka pravične trgovine, zlasti pa svoje dežele. Odraščala je v Kolombu, glavnem mestu Šrilanke, v družini, ki ji je omogočala veliko svobode in nekoliko netipično vzgojo v primerjavi z drugimi dekleti na otoški državi. Vikanje zaradi najinega poznanstva ni prišlo v poštev. Dobili sva se v Luftu, naročila je limonado.
Glede na to, da je Šrilanka svetovno znana po cejlonskem čaju, pa tudi njena kava menda ni slaba, nisem pričakovala naročila limonade.
"Črni čaj in kava mi zelo dišita, a ju lahko zaradi težav z želodcem samo voham. (Smeh.) A zaradi tega ne tarnam v smislu, da ne morem brez kave. Od ničesar v življenju nisem odvisna, no, mogoče od sreče. (Smeh.) Sicer najraje pijem toplo vodo, ampak vedno dobim mrzlo, saj natakarji mislijo, da ne znam dobro slovensko in sem pomešala hladno in toplo." (Smeh.)

Anesta Barnett
Igor Napast
Anesta Barnett
Igor Napast
Anesta Barnett
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta