(VIDEO) Evrovizijski oboževalci imajo na Dori 2023 jasne favorite in Hrvatom sporočajo: Nori ste, če tega ne izberete!

D.Ži
10.02.2023 10:33

Prav mogoče je, da bo Hrvaška v evrovizijski Liverpool poslala eno svojih najbolj ekscentričnih in kontroverznih zasedb. Tujih oboževalcev to očitno ne bi motilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Let3 so brez dvoma eden mednarodno najbolj udarnih hrvaških glasbenih sestavov. Bodo osvojili tudi Liverpool?
Marko Vanovšek

Hrvati bodo jutri izbirali predstavnika na letošnji Pesmi Evrovizije. Za zmago na Dori se bo spopadlo 18 izvajalcev, boj pa bo napet, saj so nekateri favoriti po razglasitvi sodelujočih že jasni. Tako mnogi tujci kot Hrvati največ govorijo o kultni zasedbi Let 3 s skladbo Mama ŠČ! in Harmoniji disonance s skladbo Nevera (Lei, lei).

@mrlemartinovic Zadnje pripreme! Čvrsto stišćemo iz samoobrane, peti jahač apokalipse je blizu  #dora #let3 #šč #eurovision #eurosong ♬ Mama ŠČ Let 3 - Mrle

Tviteraši se najbolj navdušujejo nad Nevero in Mamo ŠČ!

Evrovizijski oboževalci že tedne na Twitterju komentirajo tekmovalce Dore.

"Zlomil se bom, če ne pošljemo Nevere ali Mame ŠČ, ker letos zaradi Dore ne bom gledal Melodifestivala", "Nikoli ne glasujem na neumnostih, kot sta Dora in Supertalent, letos pa bo HRT dobila moj denar, ker mora Nevera na Eurosong", "Tako dobra je pesem skupine Let 3, da mora osvojiti Doro", "Če Hrvaška noče Let 3, jih bo Poljska z veseljem sprejela. Uvodni verzi pomenijo isto v obeh jezikih" je le nekaj komentarjev na Twitterju.

O Dori na TikToku

O Dori se govori tudi na TikToku.

@vise_nisam_isuschris93 JEDVA CEKAM ❤️❤️❤️ #fyp #nevera #eurovision #croatia #norway🇳🇴 #eurovisionsongcontest #serbia #dora2023  #trend #folk #etno #rejtamtizivot #zagreb #let3  #mamašč ♬ Nevera (Lei, lei) - Dora 2023 - Harmonija disonance

"Če tega ne pošljemo na Evrovizijo, se selim s Hrvaške", "Solze tečejo, Faith mora na Evrovizijo", "Hrvati so nori, če tega ne pošljejo na Evrovizijo", "Če nas ta pesem ne zastopa na Evroviziji, menjam državljanstvo" so nekateri komentarji o pesmi Harmonija disonance.

Nevera najbolj poslušana na YouTubu in Spotifyju

Objavljeno je tudi, katere pesmi z Dore so najbolj poslušane na YouTubu in Spotifyju. Na obeh platformah prepričljivo vodi pesem Nevera. Do 7. februarja je ta pesem zbrala 48.000 ogledov na Spotifyju. Med prvih pet so se uvrstile še skladba Let 3 z 10.000 ogledi ter Đanina pesem Free Fallin', Kreni dalje, ki jo poje Eni Jurišić, ter Angels and Demons Damirja Kedže.

Na YouTubu je na prvem mestu Nevera, ki je do 5. februarja zbrala 412.000 ogledov, sledi ji Mama ŠČ! z 299.000 ogledi. Tretje mesto po poslušanosti je na Youtubu pripadlo Hani Mašić s pesmijo Nesreća, na četrtem mestu je Damir Kedžo, na petem pa Eni Jurišić.

Po mnenju stavnic je trenutni favorit zasedba Harmonija disonance, ki ima najnižjo kvoto za zmago – 2,50. Takoj za njimi imajo največ možnosti za zmago Let 3. Na evrovizijskih stavnicah imajo največ možnosti za zmago ukrajinska skupina Tvorči in njihova pesem Heart of Steel. Čeprav še ni izbrala predstavnika, je Hrvaška na 24. mestu, Slovenija pa z Joker Out trenutno zaseda 27. mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta