Slišali smo evrovizijski komad skupine Joker Out! In takšno je naše iskreno mnenje o njem ...

Denis Živčec Denis Živčec
30.01.2023 10:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katja Kodba/rtv Slo

Vas že pošteno muči radovednost, kajne? Najtežje pričakovana slovenska skladba leta je doživela premiero, a slišala jo je zaenkrat le peščica ljudi. Minulo soboto so v Studiu 1 Televizije Slovenija posneli oddajo Misija Liverpool, v kateri je skupina Joker Out prvič javno javno izvedla skladbo, s katero nas bo maja zastopala na Pesmi Evrovizije. Poleg studijskega občinstva jo je slišalo tudi nekaj novinarjev, bili smo med njimi. Širna Slovenija bo skladbo prvič lahko slišala to soboto v oddaji, ki se bo na prvem programu začela ob 20. uri. Snemanje nastopa skupine je bilo sicer strogo prepovedano, da ne bi pokvarili presenečenja, a nekaj vtisov o stvaritvi, posneti v Hamburgu, lahko razkrijem. 

Joker Out na stavnih lestvicah še ne blestijo, a maj je še daleč. 
Katja Kodba/rtv Slo

Ni skrivnost, da se skladba imenuje Carpe Diem, torej "užij dan". In točno takšna je. Če pričakujete srce parajočo balado, polno izgubljenih ljubezni in prebolevanja, potem ste na napačni poti. Carpe Diem je igriva, energična, razpoloženje dvigajoča. Fantje so jo v soboto izvedli večkrat. Že po prvih taktih je jasno, v katero smer gremo. Prvi vtis je bil, da je skladba morda že kar preveč preprosta in na prvo žogo. Nato ugotoviš, da znaš že po prvem poslušanju refren na pamet, da se je njen ritem naselil v tvoje boke, in si začel poplesovati. Ob drugi ponovitvi jo je občinstvo v studiu znalo na pamet že skoraj v celoti, spontano se je na tribuni razvil ples in gledalci so prepevali, kot da gre za že uveljavljen hit. V Carpe Diem se neprestano nekaj dogaja, niti za hip ti ni dolgčas, štimunga raste in v treh minutah povsem odpre srce. Gre za neverjetno neobremenjeno, "na easy" in ultimativno nalezljivo skladbo, ki bo brez dvoma postala nova himna slovenskih maturantskih plesov in javnih četvork, ali se bo po zimzelenosti in univerzalni priljubljenosti postavila ob bok večni Samo ljubezen legendarnih Sester, bo pokazal čas, a močno diši po megahitu. Svoje bo prej ali slej tako ali tako povedala tudi Evropa.

Bojan Cvjetićanin
Katja Kodba/ RTV SLO

Carpe Diem je moderna, trendovska in retro hkrati. Pesem za skakanje in uživanje v trenutku. Ne gre za epohalno glasbeno mojstrovino, gre pa za skladbo, ki bo ostala in bo v Liverpoolu zagotovo pritegnila veliko pozornosti. Odpeta je v slovenščini. Nacionalni jeziki na Evroviziji že nekaj let doživljajo veliko vrnitev. Všečno je tudi, da Joker Out slogovno niso podlegli trenutno zelo vročemu Må​neskin valu. Besedilo skladbe je takšno, da si ga, kljub slovenščini, zlahka zapomni tudi tuj poslušalec in ji pritegne. Slovanske reči so že nekaj časa v modi. Ne gre za šlager, a jim je uspelo ujeti Abbino formulo sladko-grenke pesmi, ki je izjemno vesela, hkrati pa v podtonu nosi nekaj malce otožnega, življenjskega. Ker so pač taki časi. Kaj več pa o vsebini žal ne smemo razkriti, da TV Slovenija in Joker Out ne pokvarimo sobote.

Rtv Slovenija

Je pa brez lažnega laskanja treba povedati, da so fantje na odru videti vrhunsko in suvereno, kot bi to počeli že od zmeraj. Svoje dodajo odštekano pisane shagadelične, pižamaste satenaste oprave - Bojan v mrežastih nogavicah! -, predvsem pa naravna karizmatičnost, ki jo Joker Out vedno nosijo s seboj. Tako različni so si med seboj, da bo lahko vsak evrovizjiski oboževalec našel svojega najljubšega. Bojanu občinstvo je iz roke, njegova iskriva pobalinskost in sproščen "nisem kriv, da sem tako seksi" vajb se odlično preneseta skozi kamero. Vsak njegov odrski gib je na mestu in z namenom, a hkrati deluje spontano. Se je mogoče ne zatreskati v Cvjetićanina? Ob njem skrivnosten in aritokratsko lep temnolas Jan Peteh, pa šarmantno v prvo vrsto ne skakakoč Kris Guštin, nedolžno izgledajoč, a poredno iskriv Jure Maček in simpatično zadržan, a manekensko fotogeničen Nace Jordan so formula, ki je že ob najavi sodelovanja na Evroviziji med tujimi oboževalci pritegnila veliko pozornost, doma smo jih tako ali tako že vzeli za svoje. Med fanti je močna kemija, ne v sluzastem boyband smislu, ampak bolj v pravi kombinaciji različnih karakterjev, ki so se našli v ljubezni do glasbe. Vsak trenutek na odru uživajo, kot da jutri ne obstaja.

Joker Out na RTV Slovenija premierno predstavil pesem Carpe Diem, s katero bodo nastopili na evroviziji.
Rtv Slo

Oddajo Misija Liverpool bo vodila Miša Molk, poleg glavnih zvezd večera skupine Joker Out bodo nastopili tudi Amaya, LPS, Nuša Derenda in Tomaž Mihelič. V spremljevalnem programu pa še kantavtorica Konstrakta, ki je leta 2022 na izboru za Pesem Evrovizije zastopala Srbijo.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?