Temne slutnje so se žal uresničile: Britanski vojvodinji diagnosticirali težjo obliko raka

D.Ži
24.01.2024 10:03

Težek začetek leta za britansko kraljevo družino, kjer se te dni z resnimi zdravstvenimi težavami borijo kar trije člani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z britanskega dvora se novice o zdravstvenih težavah članov zadnje čase kar vrstijo.  
Profimedia

Britanska kraljeva družina je v zadnjih dneh znova na očeh javnosti. Tokrat ne gre za afere, ki tradicionalno vsake toliko pretresajo palačo, ampak za vrsto zdravstvenih težav. Potem ko so objavili, da so valižansko princeso Kate operirali in da bo ta teden v bolnišnico moral tudi kralj Karel, je sledila še slabša novica. Diagnoza težje oblike raka je doletela bivšo ženo princa Andrewa - Saro Ferguson. Vojvodinja Yorška je na Instagramu spregovorila o šoku ob tej pretresljivi novici. 

Fergie se je z rakom dojke že morala spopasti. 
Profimedia

''Vzela si bom nekaj časa zase, saj so mi diagnosticirali maligni melanom, obliko kožnega raka, kar je moja druga diagnoza raka v enem letu po poletni diagnozi raka dojke, zaradi katere sem prestala mastektomijo in rekonstruktivno operacijo. Po zaslugi mojega dermatologa je bila bolezen odkrita. Seveda je zame še ena diagnoza raka velik šok, a sem dobre volje in hvaležna za vaša številna sporočila, polna ljubezni in podpore. Menim, da moja izkušnja dodatno poudarja, kako pomembno je preverjanje velikosti, oblike, barve in teksture ter videza novih znamenj, ki so lahko znak melanoma. Vse, ki to berejo, pozivam, naj bodo pozorni in redno pregledujejo sumljiva znamenja,'' je pojasnila vojvodinja.

Fergie zaradi številnih škandalov velja za eno najbolj kontroverznih članic britanskega dvora. 
Profimedia

Lani so ji po rutinski mamografiji odkrili raka dojke. Vojvodinja zdaj okreva ob svoji družini. 64-letnica je bila poročena z vojvodo Yorškim, princem Andrewom, ločila sta se leta 1996.

Njena diagnoza je zadnja v nizu objav o zdravstvenih težavah članov kraljeve družine. Prejšnji teden je Kensingtonska palača sporočila, da Kate, žena princa Williama, okreva po operaciji trebuha. V bolnišnici bo ostala do dva tedna, kraljeve dolžnosti pa naj bi prevzela šele čez nekaj mesecev. Iz palače so sporočili, da razlog operacije ni rak.

Z zdravstvenimi težavami se te dni spopadata tudi kralj Karel in princesa Kate. 
Profimedia

Tudi kralj Karel bo ta teden operiran zaradi benignega povečanja prostate. Domneva se, da je želel kralj svojo diagnozo deliti z javnostjo, da bi druge moške spodbudil k pravočasnemu pregledu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta