(FOTO) Kdo je bodoča princesa Anisha? Korenine lepotice, ki je ujela skoraj pravljičnega princa, segajo na Hrvaško

D.Ži
12.01.2024 10:18

Deset dni trajajo poročne slovesnosti v Bruneju, kjer se je eden najbolj zaželenih princev na svetu končno odločil ustaliti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anisha Isa Kalebić med tradicionalno poročno slovesnostjo. 
Profimedia

Sedmega januarja se je v Bruneju začela poročna slovesnost, na kateri država med desetdnevno slovesnostjo praznuje poroko brunejskega princa Abdula Mateena in Anishe Ise Kalebić, 31-letnice hrvaških korenin.

Sin sultana Hassanala Bolkiaha je dolgo slovel kot večni in najbolj zaželen samec v državi, a se je vendarle odločil ustaliti. Živel je bojda razuzdano, zdaj ga je v zakonski jarem popeljala prijateljica iz otroštva - Anisha.

Otroštvo je preživela v Angliji, kjer se je šolala. Diplomirala je na Univerzi v Bathu, nato pa je ustanovila lastno modno znamko. Danes je lastnica podjetja za proizvodnjo svile in tudi potovalne agencije.

Anisha je vnukinja enega od svetovalcev brunejskega sultana, njen brat Danial pa je eden najboljših prijateljev princa Abdula. Po očetu Ivici, ki je rojen v Zagrebu, je hrvaškega porekla, njene korenine segajo na Šolto in Čiovo.

Korenine princese Anishe segajo na Čiovo in Šolto. 
Profimedia

Slobodna Dalmacija piše, da je Ivica kot 17-letnik iz Splita odšel k Čehinji v London, a ljubezen ni obstala. V Angliji je spoznal Brunejko Meriem, hčerko sultanove desne roke in nekdanjega brunejskega zunanjega ministra Pehina Datuka Ise.

Princ Abdul Mateen je dolgo veljal za najbolj zaželenega samskega moškega v državi.  
Profimedia

Z njo je spočel več otrok, vključno s hčerko Anisho. V zakonu sta preživela 19 let, nato pa se ločila, Ivica se je nato znova poročil in dobil še otroke. Poleg tega je Ivica danes lastnik verige italijanskih restavracij Fratini v Bruneju. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih poletje preživlja na Hrvaškem.

Brunejski princ Abdul Mateen je na Instagramu pritegnil veliko pozornosti z objavo prvih fotografij svoje razkošne poroke. Fotografije so bile posnete v palači Istana Nurul Iman, kjer je potekal tradicionalni obred pudranja. Abdul je nosil tradicionalno poročno obleko, medtem ko je bila Anisha v tradicionalni rdeči poročni obleki z zlatimi detajli.

Anisha je po obredu nosila belo čipkasto poročno obleko s tančico, poroka pa je potekala v mošeji sultana Omarja Alija Saifuddija. Prisotni so bili le ožji družinski člani, veličasten sprejem za okoli štiri tisoč gostov z vsega sveta pa bo 14. januarja.

Princ Abdul Mateen je predan športnik, prestal je tudi vojaško usposabljanje za pilota. V reprezentanci Bruneja igra polo, rad tudi smuča, se potaplja in igra golf. Je deseti otrok sultana Hassanala Bolkiaha in peti v nasledstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta