Slovenska vojska zaposluje

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.10.2024 02:00

Postani del ekipe, ki varuje domovino

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Krese

Slovenska vojska ima posebno poslanstvo – obrambo domovine in zagotavljanje miru. Njeni pripadniki z neomajno predanostjo in pogumom varujejo domovino, nacionalne interese in demokratične vrednote. Poleg tega so nepogrešljivi pri pomoči prebivalcem ob naravnih nesrečah, kot so poplave, požari in potresi, ter pri reševanju ponesrečencev v gorah.

Za uspešno opravljanje teh zahtevnih in nevarnih nalog pa je ključna dobra usposobljenost ter samozavest, ki jo pripadniki Slovenske vojske imajo.

Kaj ponuja Slovenska vojska?

Vojska združuje posameznike, ki so pripravljeni služiti domovini in ljudem, hkrati pa so pripravljeni sprejeti raznolike izzive. V sklopu raznovrstnih usposabljanj in specializacij doma in v tujini nadgrajujejo svoje veščine in znanja ter karierno napredujejo. Kolektiv v vojski temelji na pomembnih vrednotah, kot so kolegialnost, predanost, čast, pogum, lojalnost in domoljubje. V vojski velja, da v skupnem cilju vsak postane najmočnejši člen.

Pridruži se Slovenski vojski

Če ti je všeč dinamično delo, si pripravljen pridobivati nova znanja in si star med 18 in 44 let, te Slovenska vojska vabi v svoje vrste. Poleg osebne rasti in kariernih priložnosti, vojska ponuja plačno stabilnost in varnost. V vojsko se lahko pridružiš tudi brez zaključene srednje šole – s pogodbo o izobraževanju lahko šolanje nadaljuješ ob delu, pri čemer ti vojska povrne stroške izobraževanja.

Vsak posameznik lahko v tem okviru najde svoje strokovno mesto in prispeva k delovanju organizacije na različnih področjih.

Tadej Krese

Zaposlitev v Slovenski vojski je edinstvena priložnost za osebno in profesionalno rast, služenje skupnosti in pridobivanje neprecenljivih izkušenj.

Možnosti sodelovanja za mlade

Mladi lahko izkusijo vojaško življenje na zimskih in poletnih taborih, študenti pa se lahko preizkusijo na intenzivnejšem poletnem vojaškem taboru, ki traja dva tedna. Ministrstvo za obrambo ponuja tudi kadrovske štipendije, ki so med najvišjimi v državi (od 313 do 688 evrov), s katerimi podpira dijake in študente že med izobraževanjem ter jim zagotavlja varno prihodnost.

Pridruži se Slovenski vojski in postani del nečesa večjega. Preveri na POSTANIVOJAK.SI

Tadej Krese

Razlogi za zaposlitev v Slovenski vojski:

  • Redna plača in socialna varnost
  • Plačni sistem v Slovenski vojski je transparenten. Z zaposlitvijo v Slovenski vojski vam pripadajo različne ugodnosti in dodatki pri delu doma kot tudi na mirovnih operacijah in misijah.
  • Pripadnik SV je za 5 ali 10 letno pogodbo po uspešno opravljenem Temeljnem vojaškem strokovnem usposabljanju (TVSU) nagrajen z eno povprečno plačo v Republiki Sloveniji (cca. 2000 EUR bruto) in vsako polno leto prejme še po eno povprečno plačo. Na koncu 10 letne pogodbe pa kar 2 nagradi. Vsako leto pripadnik SV prejme tudi poln regres.
  • Usposabljanja in izobraževanja doma in v tujini.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.