Popularno

Ljudje se posmehujejo "razstrupljevalni solati" Gwyneth Paltrow, pravijo, da si za denar izmišlja neumnosti

D.Ži
20.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Igralka Gwyneth Paltrow se je soočila z negativnim odzivom, potem ko je v sredo na uradnem instagramovskem profilu svojega podjetja Goop objavila videoposnetek, v katerem pripravlja solato z lososom za "razstrupljanje".

Za promocijo sedemdnevnega G. Tox Reset Kit programa za 195 dolarjev svoje blagovne znamke Goop je Paltrow pripravila solato, sestavljeno iz zelene solate, kapesant, avokada, bučk, špargljev in na žaru pečenega lososa, pomešanih z "zelo preprostim vinaigretom" iz drobnjaka in dijonske gorčice.

"Poglejte, kako nasitna in lepa je. To je velik obrok.  Najlepše pri takšnem resetiranju je, da je v njem toliko hrane, ki je res bogata s hranili," pravi igralka v videu. Ko je končala s pripravo solate, je Paltrow poskusila jed in rekla, da nikoli ne bi zgrešili, da gre za razstrupljevalni obrok.

Medtem ko so njeni oboževalci hvalili ribe, so jo drugi kritizirali, ker je obrok poimenovala razstrupljanje. "Punca, samo izmišljaš si sranje, da služiš. Naša jetra so tista, ki čistijo telo toksinov. Vsa ta neumnost  z razstrupljanjem je samo še en način služenja denarja. Ta punca nima pojma, kaj govori. Ona je polna vsega. Tvoje telo je narejeno tako, da se očisti vseh toksinov. Jej zdravo, telovadi, dovolj spi," je komentirala nenavdušena uporabnica spleta, ki trdi, da je medicinska sestra.

"Vedno se razstruplja/resetira s tem, kar poje. Obsedena je in zdi se kot motnja hranjenja. Nezdravo," dodaja drugi uporabnik. "Kako je to 'velik obrok'?" A si lahko nehamo lagati?" pravi tretji, uporabnik, in dodaja: "Detoks ne obstaja, nehajte ga prodajati!"

"Solata z lososom: nič ni narobe z njo, izgleda kot popoln obrok s škrobnato zelenjavo. Toda celotna ideja o 'razstrupljanju' je res način, s katerim prehranjevalna kultura straši ljudi, da mislijo, da morajo nekaj kupiti, da bi se znebili na telo vezanih groznih reči, ki se v resnici ne dogajajo," je za Page Six povedala dietetičarka Women's Health McKenzie Caldwell.

"V povprečnem človeku jetra, pljuča, ledvice in koža vsak dan razstrupljajo telo, dobro zasnovan vzorec prehranjevanja pa bo na splošno podprl vse te organe," je dodala Caldwell. Z njo se strinja tudi Edzard Ernst, profesor na univerzi v Exeterju.

"Dokazano je, da nobeden od razstrupljevalnih tretmajev ne odstrani toksinov iz telesa. Pravzaprav ne naredijo drugega, kot da potrošniku vzamejo nekaj denarja. Poleg tega škodujejo zdravju, saj nas prepričujejo, da lahko zlahka pretiravamo brez obžalovanja," razmišlja.

Nekateri uporabniki so jo kritizirali zaradi uporabe "nezdravega gojenega lososa" in "neoprane zelenjave", kljub žolčnemu odzivu so ji mnogi stopili v bran in sporočajo, da je negativna energija 100-krat bolj strupena od gojenega lososa.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?