Popularno

Kruta usoda: Slavna igralka zbolela za isto vrsto raka, za katero je umrl njen mož

D.Ži
23.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gwyneth Paltrow in mama Blythe Danner si trdno stojita ob strani. 
Profimedia

Ameriška igralka Blythe Danner, mati Gwyneth Paltrow in žena pokojnega režiserja in televizijskega producenta Brucea Paltrowa, ki je leta 2002 umrl za rakom ust, je razkrila, da se je bolezen, ki ji je vzela moža, pojavila tudi pri njej.  

Paltrow, oče z oskarjem nagrajene igralke in podjetnice Gwyneth Paltrow, je leta 2002 umrl zaradi metastatskega raka ustne votline, piše CNN. Dannerjeva je za revijo People povedala, da je bila ob diagnozi presenečena.

Profimedia

"Danes imamo vsi nekakšne izkušnje z rakom, neposredno ali posredno, vendar je nenavadno, da en par razvije isto obliko raka," je dejala. Pravi, da je bila v Londonu, ko je leta 2018 prvič zatipala bulico na vratu. Zdelo se ji je nenavadno, da je bulico našla na enakem mestu, kjer je Bruce leta 1999 otipal svojo. "Spomnim se, da sem takrat pogledala v nebo in se vprašala: 'Ali si osamljen tam zgoraj in iščeš mojo družbo?' To je zahrbtna bolezen. Ampak zdaj sem v redu. In srečna sem, da sem živa."

Adenoidno cistični rak se glasi njena diagnoza, priznala je, da je rezultate izvidov sprva skrivala. "Dolgo sem to skrivala pred svojimi otroki," se spominja. "Želela sem biti še naprej njihova mati in nisem želela, da bi jih skrbelo."

Ko je končno hčerki razkrila, kaj se z njo dogaja, je bila Gwyneth šokirana. "Bilo je strašljivo, srhljivo, ker me je spominjalo na situacijo z očetom, tako zelo podobno je bilo," je Gwyneth Paltrow povedala za People.

Profimedia

Po treh operacijah, kemoterapiji in številnih alternativnih zdravljenjih Danner pravi, da je zdaj v remisiji – gre za stanje izboljšanja bolezni, ki se kaže kot olajšanje ali izginotje bistvenih simptomov.

Blythe je babica štirih vnukov in, kot je povedala, še ni pripravljena oditi. "S toliko poguma je šla skozi vse. Presenetilo me je, kako močna je bila," je povedala njena hči. Danner zdaj sodeluje s Fundacijo za boj proti ustnemu raku, saj želi o tej bolezni osvestiti javnost. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?