Kako je to mogoče? Ljudje na starih slikah princese Diane in Charlesa opažajo čuden detajl, ki ga je težko pojasniti

D.Ži
13.09.2023 13:15

Britanski kralj je v času poroke bil visok 178 centimetrov. Točno toliko je bila visoka njegova takratna izbranka. Zakaj je on na večini fotografij videti višji?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kralj Karel III. in njegova prva žena, pokojna princesa Diana, sta bila med njunim 15-letnim zakonom pogosto fotografirana skupaj, ovekovečenih je nešteto njunih skupnih trenutkov, od zaroke do rojstva njunih dveh sinov, princa Williama in princa Harryja.

Profimedia

Šele zdaj so nekateri na fotografijah opazili nenavadno podrobnost, ki je zmedla kraljeve oboževalce. Gre za višino kralja Karla, takrat še princa Charlesa. Na več fotografijah takratnega prestolonaslednika in pokojne princese, ki je tragično umrla leta 1997, je razvidno, da je on nekaj centimetrov višje od Diane, v resnici pa sta bila zakonca enako visoka, natanko 178 centimetrov.

Profimedia

Princesa Diana je pogosto nosila čevlje z ravnim podplatom ali zelo nizko peto, da ne bi bila višja od moža, tudi poročne čevlje je morala izbrati zelo previdno. Kljub isti višini je Karel na številnih fotografijah videti bistveno višji od nje. Teorije se vrstijo.

Profimedia

"Zato je vedno nagibala glavo navzdol. Nosila je tudi ravne podplate ali zelo nizke pete""Njegovo veličanstvo je morda stalo na škatli", ugotavljajo nekateri.

Profimedia

Glede na članek, objavljen na The Society Pages, je vse skupaj morda povezano z družbenimi pričakovanji, da morajo biti moški višji od žensk.

Profimedia

"Običajno sta bila postavljena tako, da se je on zdel bistveno višji od nje, ali pa da so vsaj prikrili dejstvo, da ni. Poskus, da bi bil on videti višji, je družbena zaveza ideji, da so moški višji in ženske nižje. Ko naše telo in partnerji ne upoštevajo tega pravila, se včasih sami zelo potrudimo ohraniti iluzijo," je pojasnila profesorica Occidental Collegea Lisa Wade.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta