Harryjeve besede močno prizadele bivšega butlerja princese Diane: Kaj se je zgodilo? Poznaš me vse življenje ...

D.Ži
31.01.2023 10:42

Paul Burrel, moški, ki je v dobrem in slabem stal ob pokojni valižanski princesi, meni, da bi njen sin moral biti pametnejši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princesa Diana in princ Harry leta 1994.
Profimedia

Biografija britanskega princa Harryja "Spare" je polna razkritij, ki so šokirala, nasmejala ali ogorčila polovico sveta, saj izvemo veliko pikantnih podrobnosti o princu, kraljevi družini, prijateljih in še čem. Od zgodb o njegovem prezeblem penisu do trditev, da sta njegov brat William in svakinja Kate kriva za neumno odločitev, da se za kostumsko zabavo obleče v nacista, do očetove hladnosti. Princ res ni izbiral besed in v knjigi razkril vse in še več. Uradnih odzivov na knjigo z britanskega dvora zaenkrat ni, vsaj javnih ne. Se je pa odzvalo veliko ljudi, ki so na različne načine povezani s kraljevo družino.

Profimedia

Med njimi je tudi nekdanji butler Harryjeve matere, princese Diane, Paul Burrell. Burrell je bil zaupnik pokojne Lady Di in je šel z njo skozi vse veliko življenjskih dram. Odločil se je povedati, kaj si misli o Harryjevi knjigi, ki ga je, tako kot mnoge druge, prizadela.

Za Marie Claire je izjavil, da bi Harry "moral biti pametnejši". Burrella je še posebej razjezilo, da ga Harry v knjigi imenuje zgolj "butler" ali "mamin butler".

Profimedia

"No, maminemu butlerju je bilo ime Paul. Harry, poznal si me, vse življenje si me poznal kot Paula," je užaljen Burrell. Dolga leta je delal za kraljico Elizabeto II., nato pa desetletje za princeso Diano, vse do njene smrti leta 1997.

"Kaj se je zgodilo, zakaj nisem Paul, ampak 'butler'? Nenadoma me je zlovoljni princ prikazal kot nepomembnega in namignil, da moje obsežne knjige niso povedale ničesar," stresa z glavo Burrell, ki je izdal dve knjigi o svojem delu in življenju v Windsorju. "Kraljevska dolžnost" leta 2000 in "The Way We Were: Remembering Diana" leta 2006. Prva knjiga je bila uspešnica, prejela je odlične kritike in se prodala v več kot tri milijonih izvodov.

epa

Tudi druga je bila velik uspeh. Burrell je sodeloval pri seriji dokumentarcev o princesi Diani in kraljevi družini. Danes je upokojen, a v sodelovanju z nacionalno organizacijo za zaščito kulturne, zgodovinske in naravne dediščine snema kratke dokumentarne filme na zanimivih lokacijah po Združenem kraljestvu.

"Zdaj vidim jeznega, čemernega, privilegiranega princa, ki nenehno krivi druge ljudi in ne prevzema odgovornosti za nič," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta