Franc Šlihthuber je ponosen na svoje delo

Andrej Bedek Andrej Bedek
18.01.2019 15:53

Župan Občine Gornji Petrovci toži Občino Grad zaradi neizplačila 70 tisoč evrov za opravljanje nalog koordinatorja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber je prepričan, da je bil gonilo pri goričkem vodovodu. fotografija nataša juhnov
Nataša Juhnov

Šlo je za projekt, kot ga doslej še ni bilo. "Uspel nam je velik dosežek za Goričko. Menim, da sem ogromno pripomogel k temu, da je vodovod zaživel. Z občinami je bil sklenjen dogovor, da se moje delo plača. Kot človek sem ponosen na to, kar je bilo narejeno, ponosen sem na svoje delo. Človeško in pošteno pa je tudi, da se nekaj plača, če se kdo žrtvuje. Drugi so za opravljeno delo dobili plačilo."

Župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber je prepričan, da je bil gonilo pri goričkem vodovodu. fotografija nataša juhnov
Nataša Juhnov

V skladu s pogodbami

Ta je zato na sodišču poudaril, da gre za zahtevek v skladu s podpisanimi pogodbami in za dejansko opravljeno delo pri projektu vodovoda. "Še danes usklajujem nekatere zadeve, čeprav nisem več koordinator."

Koordinator nepotreben

Nato je sodnici pojasnila, da občina na računu nima denarja za poplačilo nalog koordinatorja. "Prva faza vodovoda je fizično res končana, vendar so nekatere finančne obveznosti še vedno odprte, zato ne moremo govoriti, da je projekt uspešen. Od izbire izvajalcev del oziroma podpisa pogodbe z njimi so v praksi vsa usklajevanja potekala tako, da smo se vsi udeleženci v projektu sproti sestajali na naši občini, kar pomeni, da koordinator ni bil več potreben. V arhivu tudi ni nobenih dokazil, da je bilo delo koordinatorja v preteklosti opravljeno."

Daniel Kalamar
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta