(POGLED) Naslednjo epidemijo naj vodi kar Bill Gates

Andreja Kutin Andreja Kutin
23.02.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters
- Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) se je odločila preprečevati razvoj dogodkov, kot jih je nanizala pandemija covida. Svet bi se lahko namreč veliko bolje odzval na situacijo, ki je pred dvema letoma zaklenila družbo, še več, zaklepanje se sploh morda ne bi zgodilo, če bi bilo sodelovanje boljše, predvsem pa če bi bila pripravljenost na novi virus boljša.

- Poanta je, da je bilo že po ptičji, nato pa še po prašičji gripi opozoril dovolj - mokre tržnice v Aziji, kjer v kletkah nagrmadijo prostoživeče živali eno na drugo in jih ohranjajo pri življenju tako, da jih polivajo z vodo, neurejena intenzivna živinoreja, kjer prihaja do tesnih stikov človeka s prostoživečimi živalmi, so idealni za preskok virusa z živali na človeka.

- Medtem so val na veliko zajezdili tisti, ki menijo, da WHO "vodijo korporacije, ga izkoriščajo za prevzem svetovne nadvlade, z novim zdravstvenim pravilnikom (IHR) bodo države izgubile suverenost".
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta