Zmagovalca Malega šefa Slovenije bosta srednješolca

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
18.08.2019 07:02

Zmagovalca oddaje Mali šef Slovenije, Lan in Žak Verko, bosta septembra sedla v srednješolske klopi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žak (levo) in Lan Verko po zmagi v finalu.
Arhiv družine Verko

Lan Verko iz Kostanjevca pri Zgornji Ložnici, ki je skupaj z bratom Žakom zmagal v prvi sezoni oddaje Mali šef Slovenije, se je odločil, da postane profesionalni kuhar. Vpisan je v Srednjo gostinsko in turistično šolo v Mariboru, smer gastronom hotelir. Septembra bo začel pridobivati kuharsko znanje in tega se že zelo veseli. Žak pa se je vpisal v Tehniški šolski center Maribor, smer tehnik mehatronik, in se bo posvetil programiranju in robotiki, bo pa, kot pravi, vsekakor še naprej kuhal za družino in prijatelje. Lana in Žaka sta za kuhanje navdušila mama in babica, saj so v družini vedno veliko kuhali. Že zelo zgodaj, v četrtem razredu osnovne šole, ju je mama najprej naučila speči jajca, nato so sledile palačinke, burgerji in vedno bolj zahtevne jedi. Tudi z opazovanjem mame in babice sta se veliko naučila.

Dobro se dopolnjujeta

Lan je že od malega spremljal vse kuharske oddaje. Upal je, da bo tudi v Slovenijo prišel Masterchef junior. Ko sta z bratom nekega večera gledala TV, sta zasledila reklamo za Malega šefa in takoj je padla odločitev, da se skupaj prijavita. Do oddaje sploh nista vedela, da za štedilnikom tako dobro funkcionirata in se dopolnjujeta, v finalnem izzivu sta žirijo prepričala z gratiniranim piščančjim ragujem. "Meniva, da je dobra komunikacija in organizacija v kuhinji zelo pomembna, sploh ko kuhaš v timu. Bila sva vseskozi fokusirana na to, da skuhava čim bolj okusno, in nisva razmišljala o tem, kako bova izpadla pred kamerami. To sva odklopila, zato meniva, da so naju do zmage pripeljali izdelani okusi in spontanost," pravita brata Verko, ki sta na tekmovanju zastopala OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica - podružnično šolo Zgornja Ložnica.

V kuhanju ni omejitev

Lan in Žak še pravita, da v kuhanju izredno uživata, saj pri tem ni omejitev in lahko vedno eksperimentiraš. Imata veliko domačih hišnih receptov mame in babice, veliko jih najdeta tudi na internetu. Vedno poskusita kaj novega, Žak najraje pripravlja rižote in testenine, Lan pa sladice in burgerje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta