Zavod Hrastovec: Raduhova dobila soglasje ministrice

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
23.01.2020 12:41

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Ksenija Klampfer je izdala soglasje za novi mandat dosedanji direktorici SVZ Hrastovec Andreji Raduha

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po napornem postopku izbire direktorice so si v zavodu Hrastovec oddahnili.  
Nina Zorman

Kot nam je potrdila služba za odnose z javnostmi pri ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve je ministrica Ksenija Klampfer izdala soglasje k imenovanju mag. Andreje Raduha za direktorico Socialno-varstvenega zavoda (SVZ) Hrastovec. Gre za največji tovrstni zavod v Sloveniji, katerega ustanovitelj je država.
Tako bo Raduhova, ki jo je svet zavoda izbral že ne oktobrski sej in je v novembru dobila sicer nezavezujoče soglasje lenarških občinskih svetnikov, zdaj lahko nastopila svoj drugi mandat pri vodenju ustanove in to potem, ko jo je svet zavoda, ker ji je prvi mandat potekel konec lanskega leta, imenoval za vršilko dolžnosti.
Predsednik sveta zavoda Miha Cigler: "Zelo nas veseli, da se je ministrica v zakonitem roku, vendar žal ne v razumnem roku, odločila, da izda soglasje k imenovanju mag.Raduhove za direktorico. Ne glede na zelo dolgotrajen in težek postopek in predvsem glede na dobro delo direktorice v minulem mandatu, nam članom sveta to pomeni, da so naše dosedanje delo in prizadevanja, spoznani kot pozitivni. Z ministričinim soglasjem nam je tako izrečeno zaupanje ministrice glede našega dela. Kar seveda pomeni veliki obvezo za naše odgovorno delo tudi v naprej. Nekoliko nas žalosti le, da odločitev ni bila v razumnem roku, saj smo morali konec leta na vrat na nos imenovati vršilca dolžnosti."
Cigler zdaj napoveduje, da bo nemudoma sklical sejo sveta, na katero bodo povabili tudi ministrico, saj si želijo skupnega dogovora o nadaljnjem delu, viziji razvoja ter še posebno, da tako prednostno razčistijo vsa morebitna nesoglasja v kolektivu in pri delu zavoda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta