Zakonca Želj proslavila 50 let poroke

VM
07.08.2022 03:00

Zakonca Želj sta si v krogu prijateljev in družine v cerkvi Marije Snežne ponovno izmenjala prstana in izrekla zaobljubi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatoporočenca s povabljenimi v cerkvi Marije Snežne
Osebni arhiv

Pred petdesetimi leti, 22. julija 1972, sta Jožica in Ivan Želj sklenila zakonsko zvezo. Ob delu v Tovarni papirja Paloma v Sladkem Vrhu sta si ustvarila dom in družino na Zgornji Velki. S sinovoma in sedaj njunima družinama sta preživela čudovitih petdeset let. V soboto, 23. julija, pa sta se odločila, da bosta obnovila obred poroke v cerkvi Marije Snežne na Zgornji Velki.

Zbrali so se številno sorodstvo in prijatelji, ki so ju ponovno pospremili v farno cerkev. V prvem delu slovesnosti jima je podžupan občine Šentilj Vladimir Maher, ki je tudi njun dolgoletni prijatelj, izročil darilo občine in spregovoril o slavljencih. Poudaril je njuno srečo v skupnem življenju, v krogu družine, prijateljev in sosedov ter občudovanje tistih, ki so bili deležni njunega medsebojnega razumevanja. Omenil je tudi njuno pripravljenost za sodelovanje pri razvoju ožje ali širše lokalne skupnosti ter se pridružil čestitkam in izrekanju želja, ki sta jih ob zlati poroki prejemala. Kot njun dolgoletni prijatelj je Maher še izrekel hvaležnost, da je bil lahko s svojo družino del njunega življenja, se zahvalil za njuno gostoljubje, ki so ga bili deležni tudi vsi na slovesnosti.

Obred zlate poroke in mašo je v odsotnosti domačega župnika opravil častni dekan lenarške dekanije in župnik iz Svetega Jurija v Slovenskih goricah dr. Janko Görgner. Poudaril je njuno zdravje, ne nazadnje sta zlatoporočenca resnično videti mlada. Zaželel jima je še zdravja in sreče v letih, ki so še pred njima. V obredu zlate poroke sta si slavljenca ponovno izmenjala prstana ter si obljubila ljubezen in podporo do konca njunih dni. Dekan jima je ob koncu vročil še listino zlatoporočencev.

Po obredu zlate poroke so se povabljeni z dekanom in zlatoporočencema zbrali v gostišču Snežinka ter ob glasbi in dobri hrani obujali spomine na minula leta. Glasba skupine Levova kri jih je pritegnila tudi na plesišče in k pesmi. Na koncu so si obljubili, da se snidejo spet na diamantni poroki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta