Zahvala za preteklo delo: PGD Miklavž kmalu do novega gasilskega vozila

Damijan Toplak Damijan Toplak
10.04.2021 05:00
Novo gasilsko vozilo bo stalo 142 tisoč evrov, od tega bo 96 tisoč evrov prispevala miklavška občina.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob podpisu pogodbe (z leve): Marijan Pušnik, predsednik PGD Miklavž Marko Lasbaher, miklavški župan Egon Repnik in podžupanja Dragica Centrih Foto: Občina Miklavž
Občina Miklavž

Prejšnji teden je bil na sedežu Občine Miklavž na Dravskem polju slavnostni podpis pogodbe o dobavi novega gasilskega vozila. Pogodbo sta podpisala župan Miklavža Egon Repnik in Marko Lasbaher, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Miklavž.

Podpisan je bil sicer tripartitni posel za dobavo novega sodobnega tipiziranega gasilskega vozila GVV-1 na podvozju Iveco Daily. Dogovorjeno je, da bo izbrano podjetje Pušnik vozila iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici do 1. aprila prihodnje leto dobavilo vozilo s celotno najsodobnejšo nadgradnjo, in sicer za ceno 142 tisoč evrov z DDV. Pri tem bo delež šestletnega obročnega sofinanciranja miklavške občine znašal 60 odstotkov zneska oziroma 96 tisoč evrov, preostalih 46 tisoč evrov bo prispevalo PGD Miklavž iz lastnih sredstev.

Ob požaru v Miklavških pekarnah 
Andrej Petelinšek

"To je izjemno koristna pridobitev v naši občini, ki bo služila požarni varnosti oziroma celotni 'plemeniti' službi zaščite in reševanja občanov ter njihovega premoženja. S tem poslom smo PGD Miklavž na najlepši način izkazali javno zahvalo za njihovo preteklo družbeno koristno delo in obenem vložili prošnjo za nadaljnje odlično sodelovanje na področju požarne varnosti ter reševanja pri vseh elementarnih nesrečah, ki se jim v preteklosti žal nismo mogli izogniti. Prepričan sem, da smo s tem dejanjem pred praznično veliko nočjo priredili velik dan za PGD Miklavž in za vse, ki se s svojo dobrodelnostjo razdajajo za soljudi," je ob podpisu pogodbe in novi pridobitvi za miklavške gasilce komentiral Egon Repnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta