Volitve: Listi SDS in SNS z isto kandidatko za mestni svet

Hojka Berlič
22.10.2018 12:56

Zaplet, ki so ga hitro rešili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvojno kandidatko je volilna komisija že izbrisala z liste SNS.
Petra Lesjak Tušek

Ptujska volilna komisija je v petek pri pregledovanju evidentiranih imen kandidatov za mestne svetnike ugotovila, da se na listah stranke SDS in SNS pojavlja isto ime, Lidija Herega. A to hujših zapletov ni povzročilo. "Uporabili smo 57. člen Zakona o volitvah v državni zbor, kjer je določeno, da se potrdi tista kandidatura, ki je bila prej določena. V tem primeru je bila to kandidatura na listi SDS. Zato smo listo SDS potrdili, zavrnili pa smo kandidaturo Herege na listi SNS," pojasnjuje tajnik ptujske volilne komisije Martin Kukovič. O tem pa so kandidatko tudi pisno obvestili. Kukovič še dodaja, da liste SNS niso zavrnili v celoti, saj so spolne kvote tudi brez te kandidature še vedno zagotovljene. SNS se tako na volitve sedaj podaja z eno kandidatko manj, na listi imajo 27 kandidatov, od tega 11 žensk.
Kot je povedal predsednik mestnega odbora SDS in županski kandidat Rajko Fajt, je bila dvojna kandidatura tudi za njih presenečenje. "A nedvomno ne gre za napako stranke, temveč podpisnika. Že v soboto smo dobili tudi odločbo, da so naše kandidature pravilno vložene," je dejal Fajt, ki sicer o vzrokih za neljubi dogodek ni želel ugibati. Kandidatka pa naj bi po njegovih informacijah trdila, da je podpisala kandidaturo le stranki SDS. Na listi SDS kandidatka tako ostaja na 24. mestu od skupno 29 kandidatov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta