V kraju, kjer so vsi v kakšnem društvu

Katarina Trstenjak
24.08.2019 06:03

V Prepoljah uspe vsaka prireditev in za projekti stoji cela vas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Prepoljah organizirajo ženski tek.
Arhiv društva

V občini Starše je med občani velikokrat slišati "češ, kaj takega so zmožni pa le Prepoljci". Ta mala vas, ki ima okrog 550 prebivalcev, velja za nekoliko posebno prav z vidika druženja njenih vaščanov in močne vaške pripadnosti ter pripravljenosti investirati prosti čas za vaško dobro. Domala je ni prireditve, ki v Prepoljah ne bi uspela, in ne bi za projektom stala cela vas, pa naj bo to ženski prepoljski tek, skrb za drsališče ali aktivno dramsko delovanje.

V Prepoljah se vedno kaj dogaja.
Katarina Trstenjak

Izjemno aktivna krajevna skupnost

Je tudi vas, kjer je izjemno aktivna krajevna skupnost. Nekako dajejo vtis, da se od odcepitve od mestne občine Maribor in formiranja nove občine Starše ni prav veliko spremenilo, saj se še vedno precej dogodkov zgodi na krajevni ravni. Lani jeseni je vodenje krajevne skupnosti prevzela domačinka Jožica Kelc, ki je sicer tudi zaposlena v Osnovni šoli v Staršah in je tako v občino vpeta tudi v službenem času. Kelčeva, gonilna sila ženskega teka v Prepoljah, pritrdi, da so Prepolje res nekaj posebnega. "Še sama ne morem verjeti, da nas toliko stvari povezuje ... Res ni nikomur težko pomagati. Ali je to KUD Urška ali ŠD Prepolje ali PGD Prepolje in pa seveda tudi krajevna skupnost, odlično vsi sodelujemo. Kar veliko nas je v vseh društvih," razlaga predsednica, ki je tudi sama aktivna članica kar treh društev.

Prireditve v Prepoljah so skoraj vedno dobro obiskane.
Katarina Trstenjak

Do konca leta v novih prostorih?

"Res pa je, da če prideš k nam na katerokoli prireditev, ne veš, kdo so gasilci, kdo športniki in kdo kulturniki, tukaj smo vsi za vse. Lahko smo ponosni, da smo iz Prepolj. Predvsem pa smo veseli mladih, ki se z veseljem učijo od nas," se predsednica veseli vključevanja mladih in razkriva, da zdaj obnavljajo prostore krajevne skupnosti in prostore bivše trgovine, kjer sta najemnik KD Urška in KGD Pričica, ob tem so se seveda obrnili na pomoč na občino. "Vsa dela pri renoviranju bomo izpeljali sami, finančno pa nam bo pomagala občina, za kar se iskreno zahvaljujem. Sicer še nismo začeli delati, vendar takoj po dopustih začnemo s polno paro in upamo, da bodo do konca leta naši prostori v novi podobi, ker je njihovo stanje katastrofalno," pojasni predsednica in še doda, da ji kljub vsem aktivnostim delo v krajevni skupnosti ne vzame preveč časa, čisto formalno imajo sejo vsaka dva meseca. S člani se pogovorijo o tekočih zadevah in težavah vaščanov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta