V majhnih krajih je še veliko solidarnosti

Katarina Trstenjak
06.07.2019 06:12

Krajevna organizacija Rdečeg križa v Marjeti na Dravskem polju zaznamuje letos 70 let aktivnosti pri humanitarnih dejavnostih, ekskurzijah, a glavnina njihove dejavnosti ostaja krvodajalstvo. Imajo kar tri viteze krvodajalstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Tudi začetki delovanja organizacije so bili povezani predvsem s krvodajalstvom, ​kasneje so se pridružile strokovne ekskurzije v počitniški dom Frankopan na Krku pa srečanja starejših občanov in obiskovanje starejših na domu. Leta 1972 so se organizaciji pridružile vasi Brunšvik, Prepolje in Trniče. ​
​Še danes jedro njihove dejavnosti ostaja krvodajalstvo, pridružila pa se mu je tudi skrb za socialno šibkejše, ki jim delijo pakete ter redno merijo holesterol, krvni sladkor in kostno gostoto. Zbirajo tudi oblačila, pomagajo ob elementarnih nesrečah, finančno pomagajo pri nakupu šolskih potrebščin in udeležencem v šoli v naravi. Lani so z območno organizacijo Rdečega križa iz Maribora organizirali letovanje za starejše člane in krvodajalce KO RK Marjeta v Punatu. Odšlo jih je kar osemnajst.

Ivan Paveo na slovesnosti ob 70-letnici
Franc Kiselak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta