Teniški igralci na turnirju za dobrodelni namen

tajd
21.09.2019 05:24

Teniški klub Slovenska Bistrica in podjetje Fingušt Mesnine Štajerske sta pred dnevi izvedla 13. Fingušt Taca turnir.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udeležence je pozdravil tudi Jože Fingušt, direktor Fingušt Mesnin Štajerske
Niko Turk

Na tradicionalni humanitarni prireditvi, katere se je udeležilo tudi veliko število gostov, so znova zbirali prostovoljne prispevke. Na teniških igriščih v Slovenski Bistrici se je pomerilo več kot sto igralcev, ki so bili razvrščeni v 14 skupin. Vsak par je odigral tri tekme v skupini, 14 zmagovalcev skupin in dva izžrebana drugouvrščena para pa so nadaljevali turnir na izpadanje. Zmagal je par Horvat/Kadivnik, ki je v finalu premagal domačo dvojico Kos/Jurak s 7:6. Horvat in Kadivnik sta v polfinalu s 6:3 slavila proti paru Ačko/Čelan, Kos in Jurak pa sta s 6:1 premagala dvojico Frelih/Gostinčar. Tretje mesto sta osvojila Ačko in Čelan.
Udeleženci so zbrali 2630 evrov prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo organizatorji namenili prejemniku potrebnemu pomoči. "Zelo smo zadovoljni. Vzdušje je bilo izjemno, tudi udeležba je bila rekordna. Poleg tega nam je dobro služilo vreme," je povedal Slavko Jurak, ki je skupaj z Jožetom Ačkom vodil tekmovanje. Udeleženci so pojedli 120 litrov kisle juhe iz svinjskih nogic in približno 40 kilogramov polsuhe salame. Družabni del prireditve je poleg Fingušt Mesnin Štajerske podprlo tudi Vinogradništvo Frešer. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta