Tamburaški orkester slavil desetletnico uspešnega dela

ŠTR
15.06.2019 06:18

Miklavški tamburaški orkester trenutno sestavlja 18 članov, starih od 10 do 85 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tamburaški orkester KUD Zvonke Antoličič iz Miklavža na Dravskem polju med nastopom
Kud Zvonke Antoličič

Deset let uspešnega dela je praznoval Tamburaški orkester KUD Zvonke Antoličič Miklavž na Dravskem polju. V tem obdobju sta ga vodila vodila Rajko Roter in Petra Beršnjak, sedaj ga vodi Metka Vrbančič Osterc. Število orkestrašev se je tekom časa spreminjalo, trenutno ga sestavlja 18 članov, starih od 10 do 85 let, kar je lep primer medgeneracijskega sožitja. Na koncertu je sodeloval tudi mešani pevski zbor istega kulturnega društva in s tem lepo zaokrožil delo KUD. Poslušalci so napolnili dvorano Kulturnega doma v Miklavžu do zadnjega sedeža in s tem dali priznanje marljivim izvajalcem programa, ki ga je idejno tekstovno za zbor zasnovala Andreja Senčar, povezovalni tekst orkestrskega izvajanja pa je zasnovala Metka Meglič, ki je tudi poskrbela za dramaturški vidik izvedbe.
Repertoar orkestra obsega priredbe znanih ljudskih pesmi, melodije narodno-zabavne glasbe, aktualnih popevk in klasične glasbe. V bodoče bodo prav gotovo posegli tudi po glasbeni literaturi, napisani prav za tamburaške orkestre, in tako še dvignili nivo svojega muziciranja. Orkester je dosegel v zadnjem času velik napredek v strokovnem pogledu, zato ni presenetljivo, da je bil izvajalski nivo tokratnega koncerta na visokokakovostni ravni. To je težko doseči in še težje obdržati, saj je starostna struktura orkestra precej pisana in je predvsem z najmlajšimi člani potrebno veliko strokovnega dela pri njihovem enakopravnem vključevanju v igro.
Ob koncu prireditve so dobili najstarejši člani orkestra, torej ustanovitelji, pa tudi nekateri mlajši posebna društvena priznanja, ki sta jih podelila predsednik KUD Zvonke Antoličič Miklavž na Dravskem polju Peter Rodeš in predsednik orkestra Janez Krajnc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta