Slovenska Bistrica: Kulinarika, glasba, zabava na Trgu svobode

Irena Brdnik
15.12.2022 04:08

Glavnina dogodkov v programu Veseli december bo na Trgu svobode, na stojnicah kulinarika in pijača. V zadnjem tednu leta koncerti in silvestrovanje na prostem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova svetleča krogla je namenjena tudi spominskemu fotografiranju.
Irena Brdnik

Praznično Bistrico, kakor so poimenovali decembrski program, pripravlja občina Slovenska Bistrica z Razvojno-informacijskim centrom (RIC) in Komunalo, s svojimi prireditvami se bodo pridružile tudi druge organizacije in društva. Tako bo 16. in 21. decembra dopoldne še dedek Mraz s svojim spremstvom obiskoval otroke v vrtcih in šolah, 21. decembra bo ob 17. uri začetek sprehoda s pravljičnimi junaki po prazničnem mestu s parkirišča pri zgradbi Crouzet do Trga svobode.

Že jutri, 16. decembra, ob 19.30 bo v gradu koncert vokalne skupine Vivere z gosti, člani Komornega zbora KUD Šmartno na Pohorju in dijaki Slomškove gimnazije Maribor. Glasbena šola Slovenska Bistrica pripravlja v ponedeljek, 19. decembra, ob 18. uri v gradu koncert Nekoč in danes. Nastopili bodo učenci s svojimi družinskimi člani, ki so nekoč obiskovali glasbeno šolo. V torek, 20. decembra, ob 18. uri bo v športni dvorani Srednje šole Slovenska Bistrica dobrodelni koncert šole. Naslednji dan, 21. decembra, ob 18. uri pa v cerkvi sv. Martina na Šmartnem na Pohorju božični koncert Komornega zbora KUD Šmartno na Pohorju s skupino Vivere in Anjo Kolarič.

Arhiv Komunale

Na Trgu svobode, kjer bo torej tudi največ dogajanja, bodo od 21. decembra vsak dan od 10. ure stojnice z domačo praznično ponudbo hrane in pijač ter drugi izdelki. V večernih urah, vsak dan ob 18. uri, pa nastopi glasbenih skupin in solistov različnih žanrov. V sredo bo tako nastop banda Srednje šole Slovenska Bistrica, kasneje pa glasbene skupine Zebra, v četrtek nastop harmonikarjev Nina Jamnika, pozneje zabava z ansamblom Galama.

Tudi za otroke bo nekaj dogajanja, 22. decembra, bo na Trgu svobode ob 17. uri predstava za otroke Škratka na delu, 23. decembra v Fridini mišnici v zgradbi Crouzet ob 17. uri ustvarjalna delavnica dedek Mraz, Snežna kraljica in pravljični junaki. V torek, 27. decembra, ob 18. uri bo na Trgu svobode predstava za otroke Stara šara, naslednji dan, 28. decembra, ob isti uri nastop parov Plesnega studia Plohl. Tega dne bodo člani Lions kluba Slovenska Bistrica tradicionalno pekli palačinke in stregli pijačo ter ob tem zbirali dobrodelne prispevke za pomoči potrebnim.

Podjetje Komunala, ki je letos nabavilo 20 tisoč novih lučk, bo poskrbelo za postavitev hišic in stojnic ter za redno čiščenje. "Zjutraj bo od prejšnjega večera že vse počiščeno," je napovedal Modest Motaln. Novo okrasno kroglo pred Marijino cerkvijo (na njej je osem tisoč lučk), pa lahko občani izkoristijo za spominsko fotografiranje, je poudaril Maksimiljan Tramšek, direktor Komunale. ​Drsališča zaradi visokih stroškov ne bo. Skupno celotni stroški Praznične Bistrice znašajo 50 tisoč evrov, je povedal direktor RIC Tomaž Repnik. Informacije o posameznih dogodkih objavlja tudi TIC na svoji spletni strani. ​​

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta