Skoke: Podrli lipe, da bi obvarovali kapelico

Damijan Toplak
25.04.2021 05:26
Ob kapelici v središču kraja so podrli štiri lipe, posajene pred kakšnim desetletjem, ker so rasle preblizu kapelice, pravi predsednik sveta krajevne skupnosti. Vse bolj urejeno podobo dobiva tudi območje športnega parka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lipe pred kapelico ni več.

V krajevni skupnosti Skoke v miklavški občini tudi v teh zaradi epidemičnih omejitev nekoliko neobičajnih spomladanskih dneh ne počivajo. Iz miklavškega občinskega proračuna so prejeli tudi tri tisoč evrov za ureditev okolice kapelice v središču kraja pri krožišču. Od osmih dreves so podrli štiri lipe, posajene pred kakšnim desetletjem, ker so rasle preblizu kapelice, zaradi česar je nastajala vlaga, plesen in mah pa sta uničevala streho in fasado kapelice, pojasni predsednik sveta Krajevne skupnosti Zdenko Čuš. Povedal je še, da nameravajo odstraniti še dotrajano ograjo in postaviti višje robnike, da bi zajezili parkiranje. Ob kapelici je klop, na kateri lahko krajani posedijo, če bo denarja dovolj, bodo postavili še eno. V kapelici je praviloma enkrat letno maša, prav tako velikonočni blagoslov jedi.

Dodatno so uredili območje pri športnem igrišču ob gozdu pri letališču v Skokah. "Zgrajeni so večnamenska nadstrešnica pa sanitarije, urejena sta priključka za elektriko in vodo, tam je tudi pitnik vode, tako da bodo na tem prostoru omogočene različne prireditve in pikniki, ko bodo epidemiološke razmere to dovoljevale," pojasni Zdenko Čuš.

Tam je mogoče igrati košarko, se voziti s kolesi po krajši kolesarski stezi, dvakrat tedensko spuščajo radijsko vodena letala, igrajo petanko. Želja je, da se do tega območja oziroma do športnega letališča uredi sedaj ozka Letališka ulica. Radi bi namreč, da krajani do tja pridejo največkrat peš, čeprav imajo na voljo makadamsko parkirišče. Letos, tako predsednik KS Skoke, bodo dokončno uredili tudi ograjo ob športnem igrišču. S pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez bi radi tam postavili še fitnes na prostem, a za to investicijo še niso pridobili denarja. Bodo pa z idejo in projektom vztrajali.

Čuš še doda, da naj bi ob cesti k športnemu igrišču in športnemu letališču prihodnje leto obnovili cestišče glavne ceste, ki vodi proti Rogozi, ob obeh cestah pa bo pločnik, namenjen pešcem in kolesarjem. V Skokah narašča število prebivalcev, okoli 1100 jih je, saj se je v zadnjem obdobju dogradilo veliko individualnih hiš, na območju Mejne ulice, kjer naj bi zasebni investitor zgradil še 22 stanovanjskih hiš, pa je za zdaj postavljeno le električno omrežje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta