Sestre Pisnik iz Lovrenca na Pohorju ponovno posegle po najvišjih mestih v karateju

Mateja Bečan
25.11.2023 04:40

V novi tekmovalni sezoni so Nina, Maja Mari in Sara Pisnik ponovno uspešne. Karate je v kraju na sploh ena bolj priljubljenih športnih disciplin, v kateri se preizkusijo mladostniki, željni aktivnejšega gibanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sestre Pisnik (v sredini) v družbi trenerk na turnirju v Čakovcu  
Karate klub Velenje

Domači klub pod mentorstvom karate mojstra Arnolda Skuhale je vzgojil številne zelo uspešne športnike tudi na državnem nivoju in mnogim dal z vztrajnostjo na treningih lepo popotnico za življenje.

Ene od športnic, ki so se več let kalile v domačem klubu, so tri sestre iz družine Pisnik, dijakinja Nina, dvanajstletna Maja Mari in devetletna Sara. Lansko jesen so dekleta v iskanju novih izzivov zamenjala domačo bazo za Karate klub Velenje, ki letos obeležuje že 55 let neprekinjenega delovanja, in že spomladi nadaljevala tempo prizadevnih treningov in uspehov na tekmovanjih. Tudi poletno zatišje so izkoristila za fizične priprave in se po navodilih trenerjev pripravljala doma, saj bi bila vsakodnevna pot na sedež kluba v Velenje prenaporen in stroškovno prevelik zalogaj.

Maja Mari in Sara Pisnik (z desne) v družbi klubskih tovarišic po uspehu na državnem prvenstvu 
Karate klub Velenje

V novi tekmovalni sezoni so ponovno posegla po najvišjih mestih na 27. turnirju Međimurje Open v Čakovcu, nato na 26. Budapest Open na Madžarskem in konec septembra še na tretjem mednarodnem turnirju Kranj Open. Oktobra je sledilo tekmovanje v Reki, državno pokalno tekmovanje v Ljutomeru, mednarodni turnir v Mariboru in v jesenskih počitnicah v družbi 650 tekmovalcev iz šestih držav na močnem turnirju v Banjaluki v Bosni. Prav z vsakega od teh tekmovanj so domov prinesla medaljo, večinoma celo po več, saj dekleta nastopajo tako v katah kot borbah, ekipno in celo v več kategorijah.

Eden od vrhuncev tekmovalne sezone z velikim uspehom je bilo nedavno mladinsko državno prvenstvo do 21 let, ki je na Martinovo soboto potekalo v Slovenskih Konjicah. Maja Mari je že tretjič zapored postala državna prvakinja, tokrat v kategoriji kate mlajših kadetinj, Sara je bila podprvakinja med malčicami, Nina pa tretja v borbah med mladinkami. Nastopov in izzivov v prihodnosti bo še kar nekaj, punce pa v spodbudni in veseli družbi velenjskega kluba rade trenirajo, saj jim je to postal način življenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta