Selnica ob Dravi: Pridno delo se vedno poplača, spodbuja uspešen rekreativni tekač

Špela Pokeržnik
05.12.2020 05:00
Štefan Robič je za svoje pretekle izredne športne dosežke in aktivnosti na lokalnem nivoju med letošnjimi občinskimi nagrajenci občine Selnica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrajenci občine Selnica ob Dravi 2020. Štefan Robič je drugi z leve, ob županji Vlasti Krmelj.
Lokalec.si

Tek je moja resnično velika ljubezen. Še vedno tečem prav vsak dan. Splet okoliščin v mladosti je porušil moje sanje o športnem študiju na akademski šoli in o morebitni karieri vrhunskega športnika. Pa vendar, na ljubiteljskem nivoju sem izpolnil svoje sanje," pravi Štefan Robič, zaradi dosežkov v športu in tudi aktivnosti v lokalnem okolju letošnji prejemnik županjinega priznanja Občine Selnica ob Dravi.

Štefan Robič je tekaško športno pot pričel v osnovnošolskih letih in v svoji izjemni ljubiteljski športni karieri osvojil številne medalje. Ima 74 državnih medalj, 13 balkanskih in eno evropsko. V letu 2014 je bil izvoljen za podpredsednika za dolge teke pri Atletski zvezi Slovenije. Pretekel je skoraj vse maratone v evropskih mestih, od Aten do Berlina, Pariza, Barcelone ...

Osebni Arhiv

Želi še v Carigrad

"Moja želja je preteči še maraton v Carigradu, sicer pa je moj osebni rekord pretečenih 78 kilometrov v šestih urah," pove s ponosom. Doda, da mu največ pomeni rezultat z maratona v Berlinu, kjer je pri 55 letih razdaljo 42 kilometrov in 195 metrov pretekel v dveh urah in 43 minutah. "Postal sem drugi najboljši Slovenec na tem maratonu, pri čemer ne gre zanemariti, da je bil prvouvrščeni Slovenec več kot 25 let mlajši," se spominja. Ob tem doda, da še danes sliši štirimilijonsko množico navijačev vzdolž tekaške trase. V želji po prenosu svojega bogatega znanja na mlajše rodove je ustanovil Maratonsko društvo Robič, v katerem je predsednik in trener. "Moje sporočilo mladim športnikom je, naj pridno trenirajo in vztrajajo tudi takrat, ko jim ne gre najboljše, saj se pridno delo vedno poplača z uspehi," je spodbuden in optimističen Robič. V domači Selnici ob Dravi pod okriljem društva organizira tudi Jabolčni tek za otroke in starejše tekače. Letošnji bi bil jubilejni, deseti, a so ga zaradi razmer ob pojavu koronavirusa bili primorani odpovedati.

Širijo ime občine po Sloveniji

Priznanje iz rok županje Vlaste Krmelj je Robič dobil že septembra ob občinskem prazniku. Letošnje dogajanje ob prazniku je bilo zaradi razmer precej manj bogato. Na slavnostni seji so podelili priznanja in spominske plakete tistim, ki so s svojim delom ali uspehom pustili v občini poseben pečat. Spominsko plaketo občine za sedemdesetletno aktivno delovanje je prejelo Društvo upokojencev Fala. Ob ustanovitvi je imelo društvo prek sto članov, največ nekdanjih zaposlenih v Hidroelektrarni Fala. "Redno organiziramo druženja, športna tekmovanja, izlete in drugo. Nikoli ne pozabimo na humanitarno dejavnost, obiskujemo starostnike, bolne, invalide in slavljence ob visokih življenjskih jubilejih," našteje predsednica Dragica Jamnik.

Za uspešnost in predano delo je spominsko plaketo prejela tudi Antonija Pušnik, članica Društva podeželskih žena in deklet, ki je v njem s svojim bistrim in vedrim duhom, pozitivizmom in srčnostjo v dobrodelnosti nepogrešljiva. Za dolgoletno uspešno delo na področju kulture in razvoja gledališke dejavnosti v občini Selnica ob Dravi in zunaj nje je spominsko plaketo prejela članica Kulturnega društva Pavza Stanka Breznik, ki je obudila gledališko dejavnost v kraju. Pod njeno režisersko taktirko so nastale številne priredbe komedij, s katerimi so člani dramske sekcije gostovali po Sloveniji in tujini.

Prejemnik spominske plakete je tudi Danilo Maučnik, ki je v večletnem športnem udejstvovanju v odbojki nanizal številne izjemne rezultate. "Začel sem v selniškem odbojkarskem klubu Turbina, nato sem prestopil v mariborski klub Stavbar, od koder sem nadaljeval v moški članski odbojkarski državni reprezentanci. Po zaključku uspešne športne kariere pa sem se podal v trenerske vode," opiše. Članska ženska ekipa iz Selnice ob Dravi pod njegovim trenerskim vodstvom dosega mnoge uspehe in v drugi državni ligi z dobrimi uvrstitvami širi ime občine po Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta