S kuhanjem golažev zbrali 4000 evrov. Kdo je skuhal najboljšega?

Barbara Bradač Barbara Bradač
03.07.2022 03:00

Tekmovanje v kuhanju jedi na žlico, tradicionalni Lisjakov kotel, je bil tudi letos zelo uspešen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gemišteki, zmagovalna ekipa po oceni strokovne komisije
TŠRD Toti Lisjak

Neverjetno, koliko inovativnosti, znanja in tudi poguma so pokazali tekmovalci na zdaj že tradicionalnem dobrodelnem Lisjakovem kotlu, ki je potekal sredi junija. V kuhanju jedi na žlico se je pomerilo kar 28 ekip. Čeprav so bile zmagovalke vse sodelujoče ekipe, je strokovna komisija, ki sta jo sestavljala kuharska mojstra Sebastijan Krajnc in Miran Bauman, podelila nagrado za najboljšo jed ekipi Gemišteki, ki je skuhala ciganski golaž.

Ekipa Veteran kluba Maribor je prodala 67 bonov.
TŠRD Toti Lisjak

Nagrado za največ prodanih porcij je prejela ekipa Veteran kluba Maribor, ki je prodala kar 67 bonov. Nagrado za najboljšo jed po oceni občinstva pa je osvojila ekipa ŠD Raček - jadralci, ki je skuhala jadranski golaž. Največ dobrodelnih prispevkov je zbrala ekipa TD Šentilj, in sicer kar 153 evrov.

Ekipa ŠD Raček - jadralci, prvo mesto po oceni občinstva
TŠRD Toti Lisjak

S prodajo jedi iz kotlov so zbrali 3100 evrov (prodanih je bilo 620 bonov). Z dobrodelnimi prispevki, ki so jih zbirale tekmovalne ekipe, pa 854,80 evra. "Zahvaljujemo se vsem gostujočim ekipam, saj se zavedamo, da brez njih Lisjakov kotel ne bi bil to, kar je. Veliko število obiskovalcev od blizu in daleč daje vedeti, da so ljudje prireditev vzeli za svojo, s tem pa organizatorjem dali dodatno motivacijo za organizacijo naslednjega Lisjakovega kotla. Zbranih 4000 evrov bo vnovič šlo v dobrodelne namene. Ob tem se zahvaljujemo številnim sponzorjem, ki so omogočili izvedbo prireditve. Toliko finančnih sredstev ne bi zmogli zbrati," pove Kristijan Gselman. In izpostavi, da dogodka in uspeha z zbranimi vsotami ne bilo brez sodelujočih ekip, ki so skuhale toliko dobrih jedi: "Zato gre posebna zahvala tudi njim. Hvala tudi glasbeni skupini Malibu, ki je dodatno popestrila dogajanje na prireditvi, in Nejcu Faležu za fotografije."

Ekipa TD Šentilj je zbrala za kar 153 evrov dobrodelnih prispevkov.
TŠRD Toti Lisjak

V društvu Toti lisjak se zavzemajo za ljudi, ki potrebujejo kakršnokoli pomoč. Dobrodelnost je tudi rdeča nit tega društva, ki je v 15 letih delovanja podelilo že za okrog 27 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta